Povežite se s nama

Vijesti

Od četvrtka kiša i susnježica u Rijeci, a u okolici moguć i snijeg

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELLZadnjih nekoliko dana se slaže zimska situacija koja bi svoj maksimum dala tijekom petka popodne te u noći i jutra na subotu, dijelom na području Gorskog kotara može potrajati i do subotnjeg popodneva.

Prema nama svoj greben pruža jaka sibirska anticiklona dok istovremeno u Sredozemlju postoji slabo izražena dolina tako da ćemo dobiti spoj dvije različite zračne mase uz povremene i većinom umjerene oborine na većem dijelu PGŽ.

Puhat će umjerena do pojačana bura koja će postupno jačati što će pridonositi osjetu hladnoće, posebice u petak poslijepodne te u prvom dijelu subote.

Oborine će biti neravnomjerno raspoređene, više u Gorskom kotaru, prije svega u središnjem dijelu te oko Ravne Gore gdje se do subotnje večeri očekuje poveći snježni pokrivač visine i do pedesetak centimetara uz  povremene probleme u prometu. Snijega će biti i u ostalom dijelu Gorskog kotara no njegova visina bi rijetko gdje prelazila tridesetak centimetara.

Nešto konkretnije oborine će biti na kvarnerskim otocima, prije svega na Rabu i Lošinju gdje bi u sljedećih 72 sata palo i više od 20 litara kiše, dok bi na istočnom priobalju, uz više područje otoka Krka bilo i susnježice te uz jače oborine malo snijega nošenog burom.  Najmanje i najrjeđe oborine u Istri gdje se očekuju male količine oborine,  par litara većinom kiše, dok u unutrašnjosti te na području Ćićarije može biti i snježnih pahulja.

Na riječkom području također se očekuje manja količina oborine, prosječno tek malo više od 5 litara, više na istočnom dijelu.  Padat će većinom kiša ili susnježica,  iznad oko 250 metara i snijeg uz mogućnost formiranja tanjeg pokrivača. Dnevna temperatura bit će oko 3 stupnja.

Najveće šanse za snijeg postojat će u četvrtak u drugom dijelu dana te ponovno u petak navečer i noći na subotu. U subotu popodne djelomice razvedravanje, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram