Povežite se s nama

Vijesti

Od diplome do karijere – zašto mladi sve više odabiru STEM područja?

Objavljeno

na

Ilustracija (Foto: Shutterstock)Za mnoge mlade, posebice zadnjih deset godina, odabir su fakulteti iz STEM područja. Sveprisutna kriza nije negativno utjecala na STEM sektor već ono ostaje brzorastuće dinamično područje koji nudi brojne poslovne izazove i financijsku stabilnost. Istraživanje o zapošljivosti studenata koji su završili studij na visokim učilištima u Hrvatskoj u ak. god. 2018./2019. (kojeg je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje) pokazalo je da najveća primanja imaju ispitanici iz tehničkih znanosti, a i da se najveći postotak ispitanika koji su završili studij iz tehničkih i biotehničkih znanosti zaposlio u privatnom sektoru. Velik interes maturanata iz cijele Primorsko-goranske županije tako je prisutan za studijske programe Tehničkog fakulteta u Rijeci (RITEH).

Zašto mladi biraju RITEH? Višedesetljetna tradicija, vrhunski nastavni kadar, znanje jasno preneseno kroz praksu s jedne strane te dobra zapošljivost uz visoka primanja samo su neki od razloga. Bilo da se vide u jednoj od prominentnih domaćih kompanija ili u inozemstvu, maturanti prepoznaju da je upis na RITEH ulog u sigurnu budućnost – u vidu financijske stabilnosti, platforme za učenje ili postizanja društvenog priznanja. Danas nije ni potrebno otići u inozemstvo za rad u internacionalnom okruženju –  utjecajne svjetske kompanije dolaze u Rijeku. Najnoviji i jedan od najsvjetlijih primjera toga je otvaranje Lürssen dizajn centra.

RITEH već više od 60 godina proizvodi kvalitetan kadar stručnjaka iz brodogradnje, strojarstva, elektrotehnike i računarstva. Na fakultetu, primjerice, svake godine diplomira 20 do 30 inženjera brodogradnje, a fakultet, sa svoja četiri studijska programa, odgaja stručan i motiviran kadar koji je u hrvatskom gospodarstvu deficitaran.

Studenti kroz raznovrsna predavanja, studentsku praksu, međunarodnu razmjenu i rad na projektima uče o novitetima u tehničkim znanostima, a u sklopu studentskih organizacija stječu dodatno znanje za budućnost. Tako u RITEH Racing Teamu sklapaju bolid i pripremaju se za natjecanja u formuli, a  RITEH Blockchain Team  okuplja aktivnu grupu studenata zainteresiranih za blockchain tehnologije i njihove primjene.

U tijeku su upisi na fakultete, odluka koja ne određuje samo karijeru već i budućnost maturanta.  Dok neki od malih nogu znaju čime se žele baviti, drugi kroz vrijeme razvijaju interese koji će ih u konačnosti dovesti do odabira željenog fakulteta. Osim sklonosti i osobnih preferencija, na odluku utječe i mogućnost zapošljavanja i visina primanja.

RITEH će zadovoljiti svačiju znatiželju i ambiciju te od opreznog brucoša stvoriti educiranog mladog inženjera spremnog za nove izazove na dinamičnom tržištu rada.

Učinite pravi korak prema sigurnoj budućnosti – upišite RITEH! Slobodnih mjesta je još malo zato požurite!  Sve informacije pronađite na linku.

 

(promo)

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže