Povežite se s nama

Vijesti

Od utorka do subote novi snijeg

Objavljeno

na


Po odlasku duboke ciklone koja je riječkom području donijela prvi ovogodišnji snijeg, vrijeme se nije dugo smirilo. Naprotiv, već s prvim satima nedjelje počelo je formiranje nove ciklone nad Italijom.

Subota je bila promjenjivo oblačna, a nad Cresom se stvorio olujni oblak iz kojeg je u najvišm predjelima otoka padao snijeg uz grmljavinu. Snijega je bilo i u Gorskom kotaru, a susnježice u riječkom zaleđu, niže od toga povremena i slaba kiša.

Tijekom nedjelje, ona se pomaknula prema srednjem Jadranu i automatski je više oborine uz zahladnjenje po visini počelo pritjecati nad cijelo područje. Oborine i zahladnjenje rezultirale su snijegom u središnjim i istočnim dijelovima Istre, podno Učke, u riječkom zaleđu, na području Rijeke, iznad 250 metara, a oborine su sve odvukle i na noć na ponedjeljak.

Stabilizacija će trajati samo tijekom ponedjeljka s time da na istoku Gorskog kotara još može biti slabog snijega. Na Kvarneru djelomice sunčano, a porast naoblake dogodit će se navečer.

A onda od utorka do subote dvije ciklone s puno oborina, svaka od njih donijet će obilniji snijeg krajnjim dijelovima riječkog zaleđa i Gorskom kotaru, a snježni pokrivač moguć je i u najvišim predjelima grada Rijeke te na najvišim predjelima Krka i Cresa.
Uz obalu i na otocima većinom kiša, susnježica je moguća uz obalu sjevernog dijela, a s obzirom na jako graničnu situaciju, u krajnjem slučaju možda malo snijega padne i na sjevernom dijelu obale.

Bit će i bure koja u drugom dijelu tjedna može ometati ili prekidati promet.

RiMeteo

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram