Povežite se s namaU Baški na otoku Krku je od 18.04. do 20.04. 2018 održana 30. proljetna škola školskih knjižničara Republike Hrvatske. Suorganizatori kulturno-umjetničkog programa ove manifestacije su Stručno vijeće školskih knjižničara za osnovne i srednje škole Primorsko-goranske županije i Knjižničarsko društvo Rijeka.

Ovaj državni stručni skup  nastao je radom velikih entuzijasta upravo u Rijeci, u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, 1988. godine, zahvaljujući tada savjetniku u Zavodu za školstvo Mirku Todoriću, školskoj knjižničarki u PSHG prof. Višnji Šeti, ravnateljici PSHG Đuditi Franko i brojnim knjižničarkama, Knjižničarskom društvu Rijeka i Hrvatskom knjižničarskom društvu, znanstvenicima, NSK i Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Gradskoj knjižnici Rijeka. Prepoznali su već tada, 80-tih godina što je suvremena funkcija školske knjižnice.

Državni skup ponovno se održao na području gdje je prije 30 godina željom, radom i vizijom sve počelo. Tom prigodom od 18.04 do 21.04 održat će se i multimedijalna izložba u  hotelu Corinthia u Baški povodom 30 godina djelovanja, gdje posjetitelje očekuje bogati program.