Povežite se s nama

Sport

Odsjek za sport Riječke nadbiskupije uskoro održava 1. Sportske igre mladih Sv. Vida

Objavljeno

na


Ovog tjedna u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljen je novoosnovani Odsjek za sport Riječke nadbiskupije i najavljene 1. Sportske igre mladih Sv. Vida 2024. Na konferenciji su sudjelovali povjerenik Odsjeka za sport Riječke nadbiskupije, vjeroučitelj Kristijan Perković i članovi Odsjeka, svećenik Josip Pende i nekadašnji igrač hrvatske nogometne reprezentacije i HNK Rijeke, sada trener u Školi nogometa riječkog prvoligaša,  Ivan Močinić.

Na inicijativu riječkog nadbiskupa Mate Uzinića osnovan je Odsjek za sport Riječke nadbiskupije s ciljem pomaganje i organizacija mladih kroz sport, odnosno evangelizacija sportaša, a ujedno će novoosnovani Odsjek biti na pomoći mladim župljanima i vjernicima u približavanju sportu i vjeri, rekao je Perković. To će se činiti kroz razne sportske aktivnosti, poput seminara za sportske trenere kao i organizaciju Sportskih igara mladih Sveti Vid, koje će se po prvi puta održati 8. lipnja u Kostreni.

U djelovanje Odsjeka uključili su se i profesionalni sportaši, među njima i Močinić koji je potaknuo mlade na prijavu za Sportske igre mladih Sveti Vid 2024. Izrazio je zadovoljstvo što je dio ovog projekta i povjerenja koje mu je ukazala Riječka nadbiskupija. Najavio je da će Sportske igre mladih započeti u subotu 8. lipnja u 10 sati u Kostreni, tjedan dana prije središnje proslave blagdana sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke. Igre su namijenjene srednjoškolcima i studentima te radničkoj mladeži, odnosno dobnim skupinama od 15 do 30 godina. Natjecanje će bit u pet sportova: mali nogomet i košarka u muškoj kategoriji, odbojka za žensku kategoriju i za sve stolni tenis i squash. Prijave se vrše putem QR koda koji se nalaze na plakatu, a isti su postavljeni na važijim mjestima u gradu, kao i župama. Kotizacija je 5 eura i u nju je uključen ručak i majica. Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti putem Instagram stranice: sport.sv.vid, kao i e-mail adrese: sport.sv.vid@gmail.com, rekao je Močinić. „Još jednom želim naglasiti da mi je iznimno drago biti dio svega ovoga i nadam se da ću 8. lipnja cijeli dan sudjelovati na Sportskiim igrama mladih, kao i da ćemo se okupiti u velikom broju i provesti kvalitetno vrijeme u druženju i sportu.“

Mladima koji budu sudjelovali na Sportskim igrama mladih, uz sportski dio imat će priliku za sudjelovanje u duhovnom programu. Član Odsjeka, svećenik Josip Pende, najavio je da će sudionici čuti zanimljivo svjedočanstvo, imati priliku upoznati se bolje s likom sv. Vida te sudjelovati na zajedničkom misnom slavlju svih sudionika Sportskih igara mladih. Na kraju je upućena zahvala Općini Kostrena koji su ustupili Sportsku dvoranu za održavanje ove sportske manifestacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže