Povežite se s nama

Vijesti

Opatijski gradski djelatnici održali predavanje riječkim studentima prava

Objavljeno

na


Grad Opatija kao Stručna baza Sveučilišta u Rijeci nastavlja suradnju s Pravnim fakultetom u sklopu kolegija Klinika za javno pravo u okviru kojeg studenti završnih godina studija dolaze na terensku nastavu u Grad.

Predavanje o posebnostima i izazovima rada u jedinici lokalne samouprave danas su u Gradskoj vijećnici održali voditeljica Odsjeka za utvrđivanje i naplatu prihoda Marija Randić i viši unutarnji revizor Danijel Jerman.

Studenti su imali priliku čuti konkretne primjere iz prakse rada u gradskoj upravi. Voditeljica Odsjeka Randić pojasnila im je ustroj Grada Opatije, kao i konkretne ovlasti Grada u području predškolskog odgoja i osnovnog školstva, socijalne politike, komunalnih pitanja te ih upoznala s načinom rada predstavničkog tijela – Gradskoga vijeća. Proračun kao temeljni financijski dokument kroz praktične primjere, bliske mladim ljudima, prezentirao je viši unutranji revizor Jerman.

U narednim mjesecima studenti nastavljaju obavljati svoj praktični rad u službama Grada Opatije. Želimo im uspješan nastavak i završetak studija te da se barem neki od njih zaposle u javnoj upravi koja mladim ljudima nudi mnoge izazove i široku mogućnost specijalizacije.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže