Povežite se s nama

Sport

Orijent brzo pronašao novog trenera, na Krimeju dolazi Marin Mikac

Objavljeno

na

Foto: Sportcom.hrČelnici nogometnog kluba Orijent 1919 vrlo brzo su pronašli novog trenera nakon što je Danilo Butorović prihvatio poziv Slavena Bilića da s njim nastavi svoju karijeru u Saudijskoj Arabiji. S Krimeje su javili kako će ekipu preuzeti Marin Mikac.

Mikac stiže u Orijent nakon trenerskih angažmana u HNK Rijeka gdje je član stručnog stožera seniorske ekipe, U15 hrvatske reprezentacije, NK Pomorac gdje trenira U19 momčad te kao trener seniorskih momčadi u NK Crikvenica te NK Naprijed. Usporedno s trenerskim razvojem Marin napreduje i u akademskom smislu te u svega nekoliko godina uspijeva diplomirati na nogometnoj akademiji HNS-a gdje je stekao UEFA „PRO“ trenersku licencu.

Marinov nogometni put kao profesionalnog igrača nije ništa manje zanimljiv. Nastupao je za sve uzraste hrvatske mlade nogometne reprezentacije te za U21 reprezentaciju. Seniorsku karijeru gradio je u hrvatskim klubovima HNK Rijeka, NK Osijek te NK Pomorac, grčkom FC Kerkyra, malezijskim MK Land i UPB MyTeam te libanonskom Al Ansar.  Bio je također i kao igrač na Krimeji u sezoni 2009./2010.

“Energični 36-godišnjak lice je nove promjene na Krimeji, a kao što znate promjena nam vrlo često daje mogućnost novog rasta. Promjena će možda uvjetovati adaptaciju dosadašnjeg smjera, ali svakako ne i cilja – energičan, stabilan i jak Orijent. Posebno veseli i njegovo iskustvo u radu s mlađim uzrastima što će zasigurno doprinijeti još kvalitetnijem razvoju našeg omladinskog kadra u seniorskoj momčadi”, poručili su ovom prilikom iz Orijenta.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram