Povežite se s nama

Sport

Orijentu šansa za povratak u Prvu HNL?

Objavljeno

na
Portal Index saznaje kako je izgledna opcija da se sezona Druge HNL prekinuta zbog koronavirusa neće nastaviti, kao i da nitko iz nje neće ispasti.

Uzrok tome je dramatičan apel koji su drugoligaši poslali HNS-u, u kojem traže da se prvenstvo prekinuto nakon 19 kola ne nastavi i to zbog nekoliko razloga.

Osnovni je zdravlje nogometaša koji bi igranjem riskirali zarazu koronavirusom, kao i učestalo igranje po ljetnim žegama na terenima koji nisu dorasli takvom raubanju.

Drugi, ali također jako važan razlog je jako teška, gotovo bezizlazna financijska situacija u kojoj su se našli drugoligaši zbog ekonomske krize uzrokovane koronavirusom. Sponzora više nema, a gradski proračuni od kojih klubovi žive su prazniji nego ikad.

Zato bi na Izvršnom odboru HNS-a idućeg tjedna moglo biti odlučeno da od sljedeće sezone Druga HNL broji 18, a ne 16 klubova.

Tako bi vodeći Šibenik bio prvak i prvoligaš, dok bi Orijent igrao dodatne kvalifikacije za elitni rang.

Međutim, ako se definitivno prekine i sezona Prve HNL, što je također opcija, onda ni iz nje neće nitko ispasti, a postat će bogatija za dva kluba i brojati 12, a ne 10 klubova kao da sada. Može se dogoditi i da se ova sezona igra do kraja kako bi se znao konačan poredak, ali da nijedan klub ne ispadne iz nje te da uđu još dva drugoligaša.

Prvoj HNL preostalo je još deset kola sezone 2019/20, a sve je manje vremena za odigrati ih. Ono što budi nadu da bi se ipak mogla nastaviti je što je u Hrvatskoj daleko povoljnija epidemiološka situacija nego u Francuskoj, koja je definitivno prekinula prvenstvo ili u Italiji, koja samo što nije donijela istu odluku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram