Povežite se s nama

Vijesti

Otkazane avio linije iz Rijeke prema Oslu i Manchesteru

Objavljeno

na
Norveški zrakoplovni prijevoznik Norwegian Air Shuttle (DY/NAX) napravio je određene izmjene na linijama prema Hrvatskoj u ljetnom redu letenja za 2019. godinu. Dubrovnik i Split očekuju pojačanje, Zadar će imati isto letova kao prošle godine, Pula i Zagreb će imati manje letova, a Rijeka se potpuno ukida.

Tijekom trenutačnog zimskog reda letenja nisu uopće u prometu linije iz Zagreba za Kopenhagen i Stockholm koje su bile u prometu prošle zime. Linija Zagreb – Stockholm je potpuno ukinuta te neće nastaviti s prometom niti preko ljeta, a linija Zagreb – Kopenhagen će početi s prometom tek od svibnja.

Jedina linija iz Rijeke za Oslo se ukida te Rijeke više nema među odredištima Norwegiana. Smanjenje prometa očekuje i zračnu luku Pula: ukinute su dvije sezonske linije,  za Stavanger i Trondheim. Ostale linije iz Pule za Helsinki, Oslo i Stockholm ostaju u prometu isto kao i prošle godine. Prošlogodišnja nova sezonska linija Zadar – Oslo u planu je bez izmjena, isto kao i prošle godine.

Zimski promet ukinut je i za Dubrovnik i Split. Naime, prošlih godina Norwegian je počeo s prometom iz Dubrovnika i Splita za Oslo već početkom ožujka, ali ove godine nema niti jednog leta u ožujku prema Hrvatskoj. Prvi zrakoplovi Norwegiana u Hrvatsku dolaze ove godine tek 1.travnju 2019. godine. Linija Dubrovnik – Barcelona sezonski je skraćena, pa će biti u prometu samo u srcu sezone, odnosno samo u srpnju i kolovozu. Ipak, u srcu sezone linije iz Dubrovnika za Helsinki i Kopenhagen će imati po jedan let tjedno više, a linija Dubrovnik – Stockholm će imati čak dva leta tjedno više u odnosu na prošlu godinu. Ostale linije iz Dubrovnika imaju isti promet kao i prošle godine.

Iz Splita će biti pojačanje na čak četiri linije i to svaka od njih će dobiti po jedan let tjedno više u odnosu na prošlu godinu. Radi se o linijama iz Splita za Kopenhagen, Oslo, Stockholm i Trondheim. Ostale linije iz Splita će imati isti promet kao i prošle godine.

Britanski TUI Airways (BY/TOM) otkazao je za ljetni red letenja 2019. godine tri linije prema Hrvatskoj. Po jedna linija manje će biti za Dubrovnik, Pulu i Rijeku.

Za Dubrovnik je ukinuta nova najavljena linija Dubrovnik – Leeds / Bradford. Najavljeno je prošle godine da će ove letjeti jednom tjedno, četvrtkom. No, više uopće nije u ponudi. Druga ovogodišnja nova linija Dubrovnik – Cardiff je bez izmjena u prodaji.

Za ovu godinu TUI Airways je najavio otvaranje prvih linija prema Rijeci i to iz Londona (zračna luka “Gatwick”) i Manchestera. Obje linije su trebale biti u prometu jednom tjedno, četvrtkom. Početak prometa na liniji Rijeka – Manchester otkazan je za svibanj 2020. godine. Prema tome, u ovoj godini ostaje u prodaji samo linija Rijeka – London (zračna luka “Gatwick”), ali sa zrakoplovima tipa Boeing 737-800 u najmu od norveškog zračnog prijevoznika Norwegian Air Shuttle (DY/NAX).

Treća ukinuta linija je Pula – Edinburgh. Bila je u prometu već par godina jednom tjedno tjedno, utorkom, javlja portal AvioRadar.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram