Povežite se s namaPolicijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ o 25-godišnjaku i 31- godišnjaku koji se sumnjiče da su 9. svibnja u večernjim satima počinili tešku krađu provaljivanjem u više uredskih prostorija političkih stranaka smještenih u zgradi u Ciottinoj ulici u Rijeci. Kaznenim djelom počinjena je manja materijalna šteta.

U nastavku kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja o počinjenju više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Sumnjiče se za tešku krađu provaljivanjem u pokušaju i to u prostorije udruge smještene u zgradi u Ulici Blaža Polića u Rijeci, kazneno djelo počinjeno 10. svibnja ove godine.

Nadalje, u vremenu od 7. travnja do 3. svibnja ove godine, 25-godišnji hrvatski državljanin počinio je također teške krađe provaljivanjem u prostorije šest udruga smještenih u zgradi u ranije navedenoj ulici. Otuđeno je više boca alkoholnog pića i novac. Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima cijeni se na oko 5 000 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja prijavljuju se mjerodavnom državnom odvjetništvu te će biti predani pritvorskom nadzorniku.