Povežite se s nama

Vijesti

Otkriveno koliko će kasniti radovi u Krešimirovoj, bit će skuplji dva milijuna kuna

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL


Radovi u Krešimirovoj ulici u središtu Rijeke neće biti završeni u ugovorenom roku, koncem travnja ili početkom svibnja, nego tek u lipnju ove godine, potvrdio je za Novi list Andrej Marochini, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija (KD ViK), koje je, zajedno s Hrvatskim cestama investitor ovog projekta.

Marochini je potvrdio i kako će cijena radova biti veća od ugovorenih 34,8 milijuna kuna. Nova ukupna vrijednost radova je 36,566 milijuna kuna, od čega 16,056 milijuna ulažu Hrvatske ceste kao nositelj projekta, za rekonstrukciju kolnika i rubnjaka, u duljini od 1.400 metara te usklađenje prometne signalizacije.

Dio KD-a ViK-a povećan je, s ugovorenih 18,135 milijuna na 19,902 milijuna, za izgradnju transportnog kanalizacijskog kolektora, dugog 1.080 metara, rekonstrukciju kilometar dugog vodovodnog sustava i polaganje optičkog kabela, pri čemu još 613 tisuća kuna osigurava Grad Rijeka, za izgradnju 200 metara dugog sustava oborinske kanalizacije.

Radovi u Krešimirovoj traju još od svibnja prošle godine, otkad uzrokuju značajne prometne gužve i zastoje na zapadnim prilazima centru grada, a kako stvari stoje, riječki vozači će još barem četiri mjeseca morati biti strpljivi i čekati puštanje u promet sva četiri prometna traka u Krešimirovoj. Iako će cijeli projekt kasniti, Marochini kaže kako se pomalo nazire kraj radovima.

– Napredak je vidljiv, unatoč iskopima koji još traju te strojevima i cijevima koje su još vidljive na gradilištu. Do sad je ugrađeno oko 850 metara sanitarnog kolektora i 800 metara opskrbnog cjevovoda, a paralelno se izmještaju stare instalacije, izvode kućni priključci na novougrađene cjevovode i ugrađuju betonski rubnjaci uz trasu radova, kaže Marochini.

Do kašnjenja i povećanja cijene rekonstrukcije Krešimirove je, ističe, došlo zbog niza objektivnih okolnosti, zbog kojih je bilo potrebno mijenjati i glavni projekt, javlja Novi list.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram