Povežite se s namaU Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka danas je svečano otvoren prvi Međunarodni eno-gastro festival WineRi 2017. Na svečanom otvorenju u ime Primorsko-goranske županije prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

U svom obraćanju predsjednik Fabijanić istaknuo je kulturnu, povijesnu i prirodnu raznolikost Primorsko-goranske županije, koja najbolje opisuje našu regiju. Ta raznolikost prisutna je i u kulturi uzgoja vina, još od vremena starih Rimljana.

“Primorsko-goranska županija uključila se u realizaciju ovoga projekta u ulozi sponzora i su-organizatora te je osim financijske potpore, osigurala i stručnu podršku kroz predavanje na temu ‘Zaštićeni proizvodi Primorsko-goranske županije’ na kojem ćete zasigurno imati prigode čuti o našem Krčkom pršutu i ekstra djevičanskom maslinovom ulju s Cresa, proizvodima naše Županije koji su prvi u Hrvatskoj ponijeli europske oznake izvornosti i zaštite zemljopisnog podrijetla”, rekao je Fabijanić.

Na svečanom događanju na kojem su posjetitelje zabavljali i Grobnički dondolaši, pored predstavnika organizatora festivala – agencije AHA marketing d.o.o. – uvodno su se obratili predstavnici i marketing udruge Graševina Croatica, Visoke poslovne škole PAR kao i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Miroslav Matešić.

Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2017 dvodnevno je događanje čiju su organizaciju financijski, ali i organizacijski podržale Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Visoka poslovna škola PAR, te Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka i Obrtnička komora Primorsko-goranske županije. Program festivala predviđen za srijedu 22. i četvrtak 23. veljače, održavat će se na nekoliko lokacija – u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u Visokoj poslovnoj školi PAR, klubu Bačva, restoranu “Kostrenka” te wine & coffee baru kod Zajca.

Festival će biti prigoda za izlaganje vrhunskih proizvoda vina i likera / rakija iz Hrvatske i regije, te prehrambenih delicija poput pršuta i suhomesnatih proizvoda, sira i proizvoda od mlijeka, ali i ulja te čokolade. Pored izlagačkog dijela, na događanju će se održavati prigodna tematska predavanja  te B2B sastanci kao mogućnost za razmjenu dosadašnjih iskustava, ali i dogovore oko novih oblika suradnje proizvođača.