Povežite se s nama
Portal Fiuman.hr svakog ponedjeljka odabrat će kroz rubriku Priča tjedna najnegativniju vijest u tjednu iza nas i dodijeliti joj palac dolje.

Rebranding je sastavni dio svijeta kapitalizma, kojeg smo i mi prihvatili, no uvijek žalosti kad ostajemo bez nekih poznatih marki i naziva, pa makar ponekad i ne bili u potpunosti zadovoljni njihovim pruženim uslugama.

Mnogi još žale za “nestankom” Riječke banke, a protekloh tjedna doznali smo kako ostajemo i bez još jednog naziva uz koji živimo već više desetljeća na Kvarneru.

1947. godine osnovano je Autobusno poduzeće za Istru i Hrvatsko primorje, a ono se svega šest godina kasnije preimenuje u Autotrans. Pune 64 godine Autotrans je povezivao Rijeku i Kvarner s cijelom Hrvatskom, ali i nekim destinacijama u Europi, no nakon što je Autotrans prodan ovog ljeta stigla je vijest kako naziv Autotrans postupno odlazi u povijest, a novi autobusi s nazivom “Arriva” već su stigli.

Iako novom vlasniku nitko ne može zabraniti promjenu naziva, mnogi Riječani žalosni su što se ostaje bez još jednog komadića našeg regionalnog identiteta.

Zbog toga ova vijest zaslužuje ipak palac dolje u tjednu iza nas.