Povežite se s namaPortal Fiuman.hr svakog ponedjeljka odabrat će kroz rubriku Priča tjedna najpozitivniju vijest u tjednu iza nas i dodijeliti joj palac gore.

Brojni gradovi u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina razvili su od adventskog razdoblja iznimno bogatu turističku ponudu koja privlači na desetke, a u nekim slučajevima čak i na stotine tisuća posjetitelja. Zagrebački turizam zahvaljujući Adventu doživio je ogromni “boom”, Opatija također nudi iznimno bogat sadržaj, dok se ponuda u Rijeci svela na nekoliko adventskih kućica i prigodni program koji veći broj posjetitelja, nažalost, privuče tek onih nekoliko dana oko samog Božića.

Ne čudi stoga što su Riječani s velikim oduševljenjem dočekali najavu da će i Trsatska gradina ove godine biti prigodno ukrašena i ponuditi zanimljiv program, a već prvi dan privukao je ogroman interes javnosti.

No, Gradina nije bila hit tek par dana nakon otvorenja, već su tisuće posjetitelja uživo svakog dana stizale na Trsat kako bi vidjeli tih stotinjak tisuća lampica koje su postala nezaobilazna kulisa za “selfieje”. Organizator Adventa na Gradini tako je na samom koncu prošlog tjedna otkrio kako je broj posjetitelja na Gradini stigao do čak 50 tisuća, čime se potvrdilo kako su Riječani, ali i njihovi gosti itekako željni adventskih atrakcija.

Zbog toga ova vijest zaslužuje palac godine u tjednu iza nas.