Povežite se s nama

Vijesti

PGS: Rijeka treba staviti adventske kućice na tržnicu i dati ih OPG-ovima

Objavljeno

na

Tržnica u PuliTržnica u Puli pronašla je način kako ponovno učiniti dostupnom zelenom tržnicom, a da pritom ispunjavaju sve uvjete. Takvu ideju, smatra PGS, treba preuzeti i Rijeka.

“Potaknuti zatvaranjem otvorenih štandova po riječkim tržnicama, a po naputku Glavnog stožera civilne zaštite RH, predlažemo gradonačelniku na usvajanje inicijativu besplatnog stavljanja u funkciju adventskih kućica za lokalne certificirane OPG-ove.

Prema naputku Stožera, rad je dopušten samo u čvrstim i u potpunosti zatvorenim objektima, prodavaonicama i kioscima.

Kućice sada stoje neiskorištene, a riječki placari ostali su bez posla. Mnogo je OPG-ova sada proradilo zahvaljujući društvenim mrežama i blagodatima Interneta, međutim, nemaju svi građani pristup istima. Neki OPG-ovi vrše dostavu, no neki od njih često limitiraju iznos kupovine, kako bi im bilo isplativo, a dobar dio građana si to ipak ne može priuštiti. Na takav potez odlučili su se i gradovi Pula i Vinkovci, u svrhu pomoći malim i srednjim poduzetnicima, ali i omogućavanja svojim sugrađanima kupnju svježih i domaćih namirnica u ovo nesretno doba pandemije.

Vjerujemo da bi činom postavljanja kućica na slobodne javne površine svi bili na dobitku”, poručuje predsjednica PGS-a Rijeka, Tea Mičić Badurina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram