Povežite se s nama

Vijesti

Pula riješila problem nedostatka zelene tržnice, je li ovo rješenje i za Rijeku?

Objavljeno

na

Istra je proteklih dana jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj kad je u pitanju stanje novozaraženih koronavirusom, a sad su u Puli uspjeli doskočiti i “problemu” nedostatka tzv. zelene tržnice.

“Ove subote je uspješno uspostavljena prodaja proizvoda lokalnih OPG-a na pulskim tržnicama zahvaljujući postavljenim kućicama koje se inače koriste za vrijeme Adventa u Puli. Na ovaj način omogućeno je kupovanje svježih i zdravih namirnica onim stanovnicima koji nisu mogli do njih doći na drugačiji način. Radno vrijeme kućica je usklađeno s radnim vremenom tržnica te je su otvorene od 8 do 13 sati. Na sam dan Uskrsa i uskrsnog ponedjeljka za sve objekte na tržnicama bit će neradni dani.

Želimo zahvaliti svim posjetiteljima, kupcima i zakupcima što su se pridržavali naputaka i mjera Stožera civilne zaštite RH te na taj način omogućili zakupcima prodaju svoje robe a kupcima nabavku svježih zdravih namirnica direktno od proizvođača”, poručili su ovom prilikom iz pulske gradske tvrtke koja upravlja tržnicom.

Župan Zlatko Komadina još je na samom početku tjedna otkrio da se pokušava pronaći rješenje za zatvorenu ribarnicu koja je prije tjedan dana radila svega tri sata prije nego što su je nadležne službe hitno zatvorile zbog neispunjavanja uvjeta, no mnogima još više nedostaje zelena tržnica. Možda je ovo rješenje koje bi se u određenoj mjeri i prateći sve stroge upute nadležnih tijela moglo primijeniti također u Rijeci, naročito jer je svima poznato da se tijekom adventskog razdoblja u Rijeci koristi više desetaka sličnih kućica. Podsjetimo, striktna uputa Stožera civilne zaštite zabranjuje prodaju na tržnicama na klupama i otvorenom prostoru, već to moraju biti zatvoreni prostori poput prodavaonica, kioska ili primjerice ovakvih adventskih kućica.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram