Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ: Problem Energa treba riješiti

Objavljeno

na
Na press kolegiju Primorsko-goranske županije bilo je riječi i o prijedlogu rasporeda proračunskih sredstava Zračnoj luci Rijeka usvojen na Kolegiju Župana. Pored 320.000 kuna koliko je lani, kao jedan od suosnivača, Županija izdvojila za rekonstrukciju i uređenje zgrade aerodroma, prvo ozbiljnije od izgradnje, u proračunu osigurano još 250.000 kuna za dovršetak započetih radova, na prvom katu zgrade za osiguranje schengenskog režima prihvata putnika. Svi radovi trebali bi biti gotovi do kraja ožujka kada s Krka kreću i prvi linijski letovi u ovoj godini.

Kao jednu od važnijih vijesti kada je u pitanju promet krčkim aerodromom, Boras Mandić je istaknuo novu avio liniju. “Odlična je vijest i da je hidroavionski prijevoznik European Coastal Airlines uveo  nove linije među kojima je i linija Rijeka-Rab, koja kreće s riječke zračne luke na Krku”, rekao je zamjenik Župana. Let traje svega 13 minuta, a cijena mu je 99 kuna u jednom smjeru, odnosno 198 kuna za povratnu kartu. Polazak je svaki dan ukoliko dozvole vremenski uvjeti u 11.55 sati, a s Raba prema Rijeci u 12.35 sati.Prema planovima ovog prijavoznika Zračna luka Rijeka biti će im sekundanda baza za pokrivanje prometa na Sjevernom Jadranu.

Pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj i infrastrukturu istaknuo je da  Primorsko-goranska županija i u 2015. godini nastavlja s provođenjem programa sufinanciranja projekata ravnomjernog razvitka putem kojeg se prate  jedinice lokalne samouprave i njihovi kapitalni projekti te razvojni programi u djelu pripreme i provedbe istih. Cilj programa je kroz sufinanciranje razvojnih programa i kapitalnih projekata lokalnih jedinica pridonijeti poticanju ulaganja na području Primorsko-goranske županije odnosno kroz realizaciju projekata od regionalnog značaja stvoriti preduvjete za konkurentniji gospodarski razvoj.

Na pitanje novinara da komentira prosvjede Riječana zbog visokih računa struje i grijanja, Boras Mandić je rekao da računi u iznosu od 2 i 3 tisuće kuna za grijanje, ne mogu biti prihvatljive te da vjeruje da će Gradsko vijeće, gradonačelnik Obersnel i Energo iznaći rješenje. “Definitivno nije vrijeme za povećanje cijena od 35 posto  i ukoliko postoje problemi u poslovanju i osiguravanju tih sredstava, onda se oni prvenstveno moraju naći unutar samog Energa. Ali ja sam optimista, koliko sam uspio pratiti, gradonačelnik Obersnel  je rekao da se rješenja traže i ja sam siguran da će gradonačelnik Obersnel zajedno sa koalicijom izići pred Gradsko vijeće sa rješenjem koje će biti na tragu socijalne osjetljivosti prema građanima,a da opet pri tome i poslovanje Energa ne bude ugroženo”, rekao je zamjenik župana.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram