Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ uči od Čakovca kako zbrinuti otpad

Objavljeno

naŽupan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač na kraćem sastanku održanom u Gradu Čakovcu u četvrtak, razgovarali su o projektima zbrinjavanja otpada te načinu poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Naime, obje sredine imaju iskustva s navedenom problematikom, posebice oko zbrinjavanja otpada. Prvog čovjeka Primorsko-goranske županije zanimala su čakovečka iskustva vezana uz pripremu investicije budućeg oporabilišta u Totovcu, ali i iskustva vezana uz odvojeno prikupljanje otpada. “Čakovec je sredina koja u nacionalnim razmjerima slovi kao ona koja je najdalje došla u razdvajanju i selektiranju otpada te smanjenju količina koje se trajno odlažu, što direktno utječe na cijenu koji plaćaju građani”, rekao je među ostalim, župan Komadina.

“Grad Čakovec projektom oporabilišta nastoji smanjiti količine otpada koje će odlaziti na trajno odlaganje, čime osim na cijenu, smanjujemo i negativne ekološke učinke. Također, ono što smo nekad smatrali otpadom, postaje sirovina tako su koristi višestruke”, rekao je gradonačelnik Kovač.

Župan i gradonačelnik razgovarali su o i programima poticanja malog i srednjeg poduzetništva koji su planirani za ovu godinu, naglašavajući da su obrtnici i manje tvrtke u svakoj sredini motor razvoja. One se brzo prilagođavaju okolnostima na tržištu, sklone su inovativnostima u poslovanju, te se svako poticanje bilo zapošljavanja, bilo uvođenja novih proizvoda ima direktnih učinaka na gospodarstvo gradova i regija.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram