Povežite se s nama
Najveća studentska zabava u regiji osmu godinu za redom zabavit će i rasplesati studente i sve one koji se nađu u petak i subotu, 18. i 19. svibnja u Rijeci. Nikad moćniji glazbeni program na 2 floora, cool kulturni i edukativni program i sportski izazovi samo su dio onoga što posjetitelje čeka na Student Day Festivalu 2018, javlja Sveučilište u Rijeci.

Jučer, 26. travnja na terasi Pivnice Cont predstavljen je program ovogodišnjeg Student Day Festivala. Program su javnosti predstavili: prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Rijeci, Goran Petrc, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije, Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Dora Nikolla, zamjenica predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Sanjin Lovrin, predstavnik RIKUP-a d. o. o. te Luka Adžić-Kapitanović, frontmen benda Grapevine Babies i predstavnik riječkih izvođača.

Ovogodišnji headlineri jesu: HLADNO PIVO, bend koji ove godine slavi 30. obljetnicu svog postojanja ekskluzivno na Student Day Festivalu i BAJAGA & INSTRUKTORI, bend koji je stvarao glazbenu povijest ovog podneblja i koji će na festivalu osim velikih hitova ekskluzivno promovirati i nekoliko pjesama s nedavno izdanog novog albuma. Osim njih na main stage-u nastupit će: S.A.R.S., vlasnici nekoliko mega hitova poput ”Buđav Lebac”, ”Perspektiva” i ”Lutka”, T.B.F., jedni od pionira hrvatskog hip hopa, danas etablirano glazbeno ime i uvijek dragi gosti SDF-a, KRANKŠVESTER, osječki hip hop trio, vlasnici najvećeg underground hita za prošlu godinu ”Gaber” i SAJSI MC, jedna od najpoznatijih regionalnih reperica, britkog jezika. Ostali bendovi koji će pohoditi main stage su: One Possible Option, Grapevine Babies, Padre, Sillycons, Silk Milk i Gretta.

Na KBS Warehouse floor-u glavna zvijezda večeri bit će njemački DJ i producent, sinonim za deep i tech house MATTHIAS TANZMANN, uz njega tu su još dnb/hiphop/jungle DJ i producent, FILIP MOTOVUNSKI, predstavnica nove generacije hrvatskih techno DJ-eva, MARINA KARAMARKO, i zagrebački (t)rap sastav KUKUS KLAN, koji će predstaviti svoj novi album ”Anđeli i bomboni”. Osim njih nastupit će i:  Ana Antonova, Traples, Mecena, Dinko Jukić, Mystic, Miran Zaverski, San Suono, Tino Dobrić, Virgin Helena i DJ Ogi.

Službeni afterparty održat će se u klubu Crkva uz nastup: Igorritza b2b Life4funk, Bronski i Tschoky b2b Marin B.

Osim po glazbenom, Student Day Festival poznat je i po mnoštvu drugih programa!

Culture Week ove godine za  temu ima granice kao aktualnog pojma kojeg se može shvatiti na više načina. Bilo da se radi o geografskim, političkim, ideološkim granicama, granicama identiteta, roda, ali i onim fizičkim i psihičkim, ovoj temi se može pristupiti iz različitih perspektiva. Središnji dio Culture Weeka koji traje od 14. do 17. svibnja bit će radionica Ri:verzija, zamišljena kao interdisciplinarna radionica koja spaja te perspektive odnosno nastoji okupiti sudionike različitih područja interesa i djelovanja. Cijeli Culture Week zaokružit će se prezentacijom Ri:verzije, koncertom i druženjem na Trgu Svete Barbare u četvrtak, 17. svibnja.

U sklopu sportskog programa po prvi puta se organizira Dvodomski kup. Kao projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, prvi je to projekt u kojem se natječu dva riječka studentska doma u „domskim“ vještinama. Natjecanje se održava u sklopu Student Day Festivala te traje dva dana, 18. i 19. Svibnja. Discipline natjecanja bit će raznolike, od sportskih igara do pravih „domskih“ vještina peglanja i slaganja kreveta.

Na riječkome Korzu također će se održavati prigodne radionice i projekti: Radionica izrade prirodne kozmetike, Izrada slova i slagalica, SDF SciCafe i Putujući znanstvenici, a kao i svake godine na Korzu će biti upriličeno i predstavljanje udruga.

SDF u Rijeci pokreće Studentski zbor Sveučilišta  i RIKUP.

Ulaz na sve programe je besplatan.

OPEN AIR – MAIN FLOOR

PETAK, 18.5., Ex Port Delta

LINEUP:    Bajaga & Instruktori, T.B.F., Krankšvester, One Possible Option, Grapevine Babies, Padre

SUBOTA, 19.5., Ex Port Delta

LINEUP
:   Hladno Pivo, S.A.R.S., Sajsi MC, Sillycons, Silk Milk, Gretta

KBS WAREHOUSE

Petak, 18.5., Ex Port Delta Warehouse

LINEUP:   Kukus Klan, Filip Motovunski, Traples, Mecena, Dinko Jukic, Mystic, Miren Zaverski

Subota, 19.5., Ex Port Delta Warehouse

LINEUP:   Matthias Tanzmann, Marina Karamarko, San Suono, Tino Dobric, Virgin Helena, Ana Antonova, DJ Ogi


AFTER PARTY, klub Crkva

LINEUP:    Igorritza b2b Life4funk, Bronski i Tschoky b2b Marin B