Povežite se s nama
Riječki studenti će iduće godine imati na raspolaganju više od 700 novih kreveta koji se grade u Kampusu, a njihovi prvi korisnici trebali bi biti brojni sportaši koji će 2016. godine u Rijeci sudjelovati na Sveučilišnim igrama.

Rektor Pero Lučin otkriva kako zasad radovi napreduju jako dobro i kako bi zgrade trebale biti sagrađene već početkom ljeta.

“Napravljeni su temelji za sve objekte studentskih paviljona, a polako se već i gradi prvi kat za dva objekta. Očekujemo da će do ljeta biti gotovi građevinski ratovi, a onda slijede unutarnji radovi. Trenutno smo u rokovima koje smo predvidjeli, odnosno kašnjenje je minimalno – svega tri dana, a radi se i vikendom. Sve bi trebalo biti spremno do lipnja iduće godine kad nam stiže tisuću studenata iz cijele Europe na Sveučilišne igre.”

“Najzahtjevniji radovi u infrastrukturi, kanalizacija, ceste i ostalo započet će na vrijeme. Preostaje nam još natječaj za opremanje objekata, ali i to ćemo započeti pravovremeno, čak i prije uobičajenih rokova”, rekao je Lučin.

Scene iz Kampusa kako bura uništava fasadu ovom prilikom ipak ne bismo trebali gledati… “Uvjeravaju nas da fasada nije tipa kao na Građevinskom fakultetu u Kampusu i ona bi trebala izdržati snažne udare bure”, dodao je Lučin.