Povežite se s nama

Vijesti

Policija objavila upute i savjete građanima za Međunarodnu karnevalsku povorku

Objavljeno

naU nedjelju, 23. veljače s početkom u 12 sati, u Rijeci će se održati manifestacija kulturno-zabavnog karaktera „Riječki karneval 2020. – Međunarodna karnevalska povorka“.
Organizator Turistička zajednica Grada Rijeke najavila je veliki broj sudionika karnevalske povorke na ovom javnom okupljanju, kao i veliki broj posjetitelja, koji će manifestaciju pratiti uz planiranu trasu kretanja karnevalske povorke, ulicama: Riva boduli – Ivana pl. Zajca – Ribarska – Jelačićev trg – Scarpina – Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva – Zadarska – Riva – Žabica – Riva.

Tijekom održavanja programa, kao i prethodnih godina, zatvara se promet središtem grada te se od 9 sati ulicama na trasi kretanja karnevalske povorke promet neće odvijati, a preregulacija prometa obilaznim ulicama trajat će do 23 sata.

Radi osiguranja nesmetanog održavanja Međunarodne karnevalske povorke i povoljnog stanja javnog reda i mira, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane mjere i  po potrebi kontrolirati osobe i stvari koje imaju sa sobom. Stoga upućujemo sudionike karnevalske povorke i posjetitelje da sa sobom ne nose sredstva i predmete pogodne za ozljeđivanje ili druge predmete čijim korištenjem može doći do protupravnih ponašanja.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima navedeno javno okupljanje će se snimati.

Sudionike i posjetitelje Međunarodne karnevalske povorke pozivamo na suradnju i dosljedno pridržavanje uputa policije i organizatora kako bi ovo javno okupljanje proteklo u veselom ozračju uz povoljno stanje javnog reda i mira.
Posebno apeliramo na sve spomenute da svojim ponašanjem ne ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost, kao i sigurnost imovine, radi čega savjetujemo:

  • sudionicima karnevalske povorke koji će upravljati  alegorijskim kolima da ne konzumiraju alkoholna pića te da se prilikom kretanja javnim prometnim površinama pridržavaju uputa organizatora i policije;
  • osobama koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima već da koriste javni prijevoz, usluge taxi prijevoza, ovisno o udaljenosti pješače do svojih odredišta ili zamole za prijevoz nekoga tko nije pod utjecajem alkohola;
  • osobama koje su maskirane da u trgovine, mjenjačnice i druge objekte ne ulaze maskirani već da prilikom ulaska skinu masku s lica;
  • svim sudionicima u prometu da obrate pozornost prilikom nailaska na karnevalske grupe te da se pridržavaju uputa policije i organizatora.

Sudionicima i posjetiteljima Međunarodne karnevalske povorke zahvaljujemo na suradnji i povjerenju sa željom da ovo događanje provedu u dobrom i veselom raspoloženju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram