Povežite se s nama

Crna kronika

Policija planira strožu kontrolu prometa

Objavljeno

naSigurnosna situacija u Primorsko-goranskoj županiji općenito je procijenjena vrlo dobrom. Zaključak je to nedavno održane konferencije za medije na kojoj su se čelnici PU PG osvrnuli na 2014. godinu, no postoji ipak jedno područje u kojem se želi postići bolje rezultate.

Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je svoje nezadovoljstvo sigurnošću u prometu, a s njim se složila i načelnica PU PG Senka Šubat.

Otkriveni su statistički podatci koji otkrivaju kako se najviše prometnih nesreća događa petkom, a želja je nizom akcija smanjiti broj stradalih na cestama, pa su najavljene češće kontrole, ali i pokretanje novih preventivnih akcija.

Podsjetimo, u protekloj godini zabilježeno je 1.377 kaznenih djela, što predstavlja smanjenje za 661 djelo ili 32,4% u odnosu na 2013. godinu. Nadalje, zabilježeno je 840 slučajeva narušavanja javnog reda i mira što je manje za 52 prekršaja ili 5,8% u odnosu na 2013. godinu. Što se tiče stanja u prometu,  tijekom 2014. godine zabilježeno je 1.470 prometnih nesreća što je više za 22 nesreće ili 1,5% u odnosu na 2013. godinu. Predstavnici Policijske uprave i gradonačelnik istaknuli su zabrinutost zbog takvih podataka, istaknuvši kako valja poraditi na sigurnosti u prometu u Rijeci. Policijska uprava provodi i niz preventivnih programa, mnoge i uz podršku Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram