Povežite se s nama

Vijesti

Potpisano 135 ugovora o stipendiranju učenika i studenata u Viškovu

Objavljeno

na
Dom hrvatskih branitelja u Viškovu u srijedu su ispunili izvrsni viškovski srednjoškolci, srednjoškolke, studenti i studentice. Razlog je bilo svečano potpisivanje i dodjela Ugovora o stipendiranju za nikad više izvrsnih učenika i studenata. Pravo na stipendije za školsku/akademsku godinu 2019./2020. u iznosu od 300 do 700 kuna dobilo je 99-ero učenika srednjih škola, 25-ero studenata koji studiraju na fakultetima u sklopu Sveučilišta u Rijeci te 11-ero studenata koji studiraju izvan Sveučilišta u Rijeci. U prepunom Domu hrvatskih branitelja, uz učenike, studente i roditelje bili su i općinska načelnica Sanja Udović sa zamjenicima Snježanom Podobnik i Denisom Mladenićem, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, ravnatelj Osnovne škole Sv. Matej Josip Crnić te predsjednik općinskog Odbora za odgoj i obrazovanje Dejan Juretić. 

“Nikad više stipendista nismo imali i ja kao načelnica nikad nisam bila ponosnija što obnašam ovu dužnost. Ponosna sam na vas, našu mladost, našu budućnost. Općina Viškovo ne ograničava broj stipendija. Istina je da nam je financijski svake godine sve zahtjevnije, ali s druge strane ne želimo ograničavati vas koji učite, trudite se, imate prosjek ocjena 4.5. Za vas i vaše stipendije ćemo uvijek naći sredstava jer to ne gledamo kao trošak nego kao ulaganje. Znam da ćete nam to na ovaj ili onaj način vratiti. Čestitam vam od srca, vama, vašim roditeljima. Budite i dalje tako vrijedni i uspješni. Bit ćete na ponos najprije sebi, roditeljima, onima koji vjeruju vas, bit ćete i ponos nama”, poručila je općinska načelnica Sanja Udović.

Svečanost je po prvi put uveličala i Primorsko-goranska županija odnosno pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Ona je posebno naglasila činjenicu da Općina Viškovo ne ograničava broj stipendija nego stipendira sve koji ispune kriterij izvrsnosti. “Vi niste sva naša populacija, ali ste vi sva naša budućnost”, poručila je pročelnica Stilin izvrsnoj viškovskoj mladosti. Ravnatelj Osnovne škole Josip Crnić rekao je kako u Domu vidi veliki broj njegovih bivših učenika od koji su neki bili i učenici generacije te im poželio da i u nastavku obrazovanja budu tako uspješni. Osim izvrsnoj viškovskoj mladosti, jučerašnja će svečanost u lijepom sjećanju ostati i mještanki Viškova profesorici Ljerki Herceg koja je u rujnu otišla u mirovinu kao profesorica Osnovne škole Turnić. Ona je povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana učitelja nagrađena od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i to za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u prošloj školskoj godini. Nagrađena je, među ostalim, za mentorstvo učenicima na državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, rad u strukovnim udrugama, izvannastavni rad s darovitima, autorstvo obrazovnih sadržaja, vođenje međunarodnog projekta, sudjelovanje u radnim skupinama za izradu dokumenata kurikuluma. Stoga joj je i Općina viškovo pripremila simbolični poklon koji je uručila načelnica Sanja Udović.

Na samom kraju svečanosti, a u dogovoru s Javnom ustanovom Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, Općina je stipendistima pripremila i jedan prigodan poklon: besplatno učlanjenje u knjižnicu i to na obje lokacije, u Marinićima i u ogranku Viškovo. Za besplatno učlanjenje potrebno je sa sobom donijeti Ugovor o stipendiranju, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram