Povežite se s nama

Mozaik

Poziv budućim tetama i barbama pričalicama u Dječjoj bolnici Kantrida

Objavljeno

naUdruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ od 9. do 11. listopada organizira pripremni seminar za buduće tete i barbe pričalice u Dječjoj bolnici Kantrida.

Svake večeri posljednjih devet godina educirani volonteri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u Dječjoj bolnici Kantrida, a kako bi djeca na čak pet odjela mogla i tijekom ove godine uživati u čitanju priča, Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ uputila je poziv volonterima da se odazovu na pripremni seminar i pridruže velikoj obitelji teta i barba pričalica.

Organiziranim volontiranjem Udruga „Portić“ doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece.
„Program okuplja više od stotinu volontera godišnje koji pripovijedanjem priča djeci u bolnici dočaravaju rutinu pričanja priča prije spavanja, unose novosti u standardne bolničke aktivnosti te pružaju podršku roditeljima i daju im priliku za odmor i opuštanje,“ kazala je voditeljica programa Pripovjedač/ica priča za laku noć” Maja Opašić, istaknuvši kako o su reakcije djece, roditelja i medicinskoga osoblja na angažman volontera izuzetno pozitivne.

Pripremni seminar za volontere održat će se 9., 10. i 11. listopada 2018. godine od 17 do 20 sati. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti slanjem prijavnice dostupne na web-stranicama Udruge Portić.

U edukaciji sudjeluje i Gradska knjižnica Rijeka, čiji djelatnici upoznaju volontere zašto i kako čitati djeci, ali im i omogućuje besplatno članstvo u knjižnici te posudbu većeg broja knjiga.
„Velika vrijednost ovog projekta su volonteri, koji poklanjaju svoje slobodno vrijeme s osobitom radošću i nitko od njih nema osjećaj da nešto daje, već da nešto prima,“ kazao je ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković, izrazivši nadu da će sljedeće godine, kada se obilježava deset godina provođenja programa, uspjeti suradnju s udrugom „Portić“ podići na višu razinu.

Vrijednost projekta od samih početaka prepoznali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a riječki primjer dobre prakse proširio se i na druge gradove. Tako udruga Portić usko surađuje s organizacijama civilnog društva koje program provode u Zagrebu, Splitu i Čakovcu.

Program podržavaju i Ministarstvo zdravstva RH, UNIQA osiguranje, JGL, ERSTE banka, HEP, DUNIG d.o.o., KBC Rijeka te Filozofski i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram