Povežite se s nama
U ponedjeljak, 27. lipnja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci predavanje je održao poznati stručnjak za područje epilepsije, profesor Kamil Detyniecki sa sveučilišta Yale.

Besplatno predavanje pod naslovom “Management of newly diagnosed seizures and epilepsy” (tretiranje novodijagnosticiranih napadaja i epilepsije) održano je za studente Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija i djelatnike MedRi i KBC-a Rijeka.

Profesor je u vrlo interaktivnom i multimedijalnom predavanju između ostalog pružio pregled bolesti, pokazao primjere uzročnika epilepsije, predočio statističke podatke o počecima bolesti te pojasnio postavljanje dijagnoze.

„Epilepsija se može pojaviti u bilo koje doba u životu, no to se najčešće dešava u mladosti i ranijoj starosti. Postoji genetska predispozicija, no ona nije ključna faktor za oboljenje.“, pojasnio je Detyniecki koji je odabrao epilepsiju kao polje svog istraživanja i specijalizacije iz razloga što se radi o bolesti koja ima širok spektar metoda liječenja koje pacijentima mogu uvelike olakšati život, dok se vjeruje kako će područje u budućnosti također uvelike napredovati.

Bolesti koje Dr. Detyniecki također liječi su liječi su migrene, neurodegenerativne bolesti (Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest), tumori živčanog sustava, traume glave i mozga, moždani udar, problemi sa spavanjem i nesanica, multipla skleroza te vrtoglavice.

Predavanje ovog vrhunskog stručnjaka s prestižnog sveučilišta Yale izazvalo je interes među studentima te nastavilo praksu pružanja dodatnog znanja studentima na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.