Povežite se s nama

Sport

Primorjaši uvjerljivo poraženi na gostovanju u Šibeniku

Objavljeno

naVaterpolisti Primorja EB u subotu su prilično uvjerljivo poraženi na gostovanju u Šibeniku kod Solarisa rezultatom 15:9, a evo kako je tekla utakmica…

PRVA ČETVRTINA

Prvu loptu uzima Brubnjak, no domaćini igraju visoki pressing. Vrlić dobiva loptu na dva metra i pogađa za prvo vodstvo na utakmici 0:1. Domaćini u svom napadu ne realiziraju šut. Na drugoj strani silovitim šutem Tkač pogađa za 0:2. Prolazi trideset sekundi napada Solarisa, a u našem napadu sudac Matijević sudi kontra faul. Ubacivanjem na dva metra Begović postiže pogodak za 1:2. Visoki pressing rezultira loptom u rukama domaćina, no lošim šutem lopta odlazi u ruke Čubranića. Sudi se kontrafaul Tkaču, Kreković puca, a Čubranić šalje loptu u korner. Bušelićev šut čita Augusti te lopta prelazi na našu stranu. Bez pozicioniranog centra, Vrlić predaje loptu u ruke Šparade. Na suprotnoj strani Vrlić radi peterac, a kapetan Vlahović pogađa za 2:2. U našem napadu ne dolazi do izražene akcije te Augusti ne pronalazi Aksentijevića na dva metra. Štrkaljev šut, brani Čubranić no lopta odlazi ponovno u ruke domaćina. Štrkalj ostaje sam na stativi i zabija za prvo vodstvo domaćih 3:2. Trener Hinić zove time-out. Isključenje dobiva Malenica, a Kreković ulaskom iz vana uzima loptu Rakovcu. Trener Kreković zove time-out. Augusti radi isključenje, lopta se zaustavlja ispred gola Čubranića no Kreković je spretniji te četvrtina završava 4:2.

DRUGA ČETVRTINA

Prvu loptu u drugoj četvrtini ponovno odlazi nama, lopta odlazi na Vrlića no ipak predaleko. Pelicarić šutem sa pet metara pogađa Čubranićeva vrata 5:2.  Isključenje dobiva Bušelić. Brubnjak zabija sa stative za 5:3. Krekovićev šut odbija se od Brubnjakove ruke. Domaći neuspješno bacaju loptu na dva metra.  Neuspješna realizacija napada Primorjaša. Kopija šuta kod gola 5:2 no ipak dolazi do dobre reakcije riječkog vratara. Dobrim ubacivanjem na dva metra, Blažić radi peterac, a uspješan je Pelicarić za 6:3. U sljedećem napadu Vrlić zabija za 6:4. Ponovno s pet metara Koprčina pogađa naš gol za 7:4. Kopija šuta Pelicarića i u idućem napadu za 8:4. Isključenje kapetana Vlahovića, trener Hinić zove time-out. Tranzicija napada domaćih nakon neizvedenog time-outa rezultira kontrom i golom Koprčine za 9:4. U idućem napadu Tkač zabija za 9:5. Kontru jedan na nula ne uspjeva zabiti Augusti. Erak radi isključenje na Tkaču koji zabija igrača više za 9:6. Još jedan identičan šut kao protekla tri gola Solarisa ne ulazi u naš gol. Kraj četvrtine donosi Tkačev šut bez pogotka.

TREĆA ČETVRTINA

Treći put u plivanju loptu uzima Koprčina. Vrlić odbija loptu za novi napad Solarisa. Kapetan Solarisa loptu baca na dva metra što naši igrači uzimaju. Upitna odluka suca Matijevića o petercu na Vrliću koji ocjenjuje da nije. Solaris i dalje ne uspjeva postići pogodak na našoj strani. Polukontru Solarisa naši sprječavaju. Tkač puca na Šparadina vrata što on brani. U idućem pokušaju Tkač zabija četvrti gol na utakmici za 9:7. Pogodak Šibenčani i dalje ne postižu, a na drugoj strani, Marić pogađa prečku. Uspješno se obranjujemo, a Augusti samo predaje loptu u ruke Šparade. Vlahović puca na primorjaški gol no Čubranić brani. Na drugoj strani Brubnjak ostaje sam na stativi i postiže gol za 9:8. Visoki pressing s naše strane, a Krekovićeg šut odlazi u naše ruke. Netko od naših radi kontrafaul, a potom Aksentijević dobiva isključenje. Time-out zove klupa Solarisa. Dobra akcija igrača više ipak biva pročitana, a naši silovito kreću u napad. Brubnjakov šut odlazi u prečku. Rakovcu sudac Matijević sudi isključenje, a drugi igrač više Solarisa rezultira golom za 10:8 što ujedno i završava četvrtinu.

ČETVRTA ČETVRTINA

Prva lopta u rukama Šibenčana. Očiti kontrafaul igrača Solarisa sudac Matijević ocjenjuje kao peterac Putta. Vlahović zabija za 11:8. Aksentijević pronalazi Brubnjaka za 11:9. Uspješno obranjujemo napad, no ne realiziramo naš. Tkač radi isključenje na dva metra. Pelicarić uspjeva zabiti za 12:9. Augusti završava napad neatraktivnim šutom. Pelicarić ponovno istim konceptom, šutom iz vanjske strane i  zabija za 13:8. Domaćini nam uzimaju loptu u našem napadu. Ipak Čubranić brani, a Puttov šut brani Šparada. Trener Hinić zove time-out. Izmjenom napada lopta dolazi u ruke Solarisa, a strateg bijelih zove time-out. Naizgled bezizlaznu situaciju otvara Tkač čija lopta odlazi u korner. Štrkalj čistu situaciju rješava u korist Šibenčana za 14:9. Erak zabija u valu golova zadnje minute za 15:9 stvarajući dojam da je to laka pobjeda Sunčanih. Aksentijević upućuje loptu na Vrlića i kraj utakmice.

Početne oscilacije u igri, Šibenčani su iskoristili za povećavanje rezultata u drugoj četvrtini. Treća četvrtina pokazala je ono što je naša snaga, a to je ponovno dizanje pri kraju utakmice. Ipak mali nedostatak sreće i koncentracije okrenuo je naizgled izjednačeni rezultat 8:9 u puno većih 15:9 na kraju utakmice.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram