Povežite se s nama

Crna kronika

Proteklog tjedna na Kvarneru 70 prometnih nesreća

Objavljeno

na
Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih je devet bilo težih, a 61 je bila lakša. U ovim prometnim nesrećama devet osoba je teže, a 11 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 566.050 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je sedam pješaka, četiri strana državljanina i dva alkoholizirana vozača.

Alkotestirana su 388 vozača, od kojih je kod njih 44 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 19 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 18 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a sedam u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,74 g/kg izmjerena je 64-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mercedes, talijanskih registracijskih oznaka, zaustavljenom 27. listopada u 13.30 sati na području Opatije. Riječ je osobi koja je i ranije sankcionirana zbog istovrsnih prekršaja. Zbog opasnosti da će nastavi upravljati vozilom i ugrožavati sigurnost prometa, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije te prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram