Povežite se s namaPrva katolička osnovna škola u gradu Rijeci, čiji je osnivač Riječka nadbiskupija, danas je započela s radom. Prva generacija prvašića ima dva razredna odjela s dvadesetak učenika po razredu i dostupna je svima bez obzira na različitosti u pogledu rase, vjere i nacionalnosti.

Osnivač katoličke škole „Josip Pavlišić“ je Riječka nadbiskupija, a škola djeluje na prvom katu prostrane zgrade u Omladinskoj 14, bivše zgrade Filozofskog fakulteta koja je u vlasništvu Riječke nadbiskupije te u kojoj već nekoliko godina djeluje Teologija u Rijeci, područni studij Katoličkog bogoslovnog fakulteta Zagrebačkog sveučilišta. Prva katolička osnovna škola u Rijeci nosi ime pokojnog riječko-senjskog nadbiskupa Josipa Pavlišića i šesta je katolička osnovna škola u Republici Hrvatskoj, a prva u ovom dijelu Hrvatske.

U ovu školsku godinu upisana su dva odjeljenja prvog razreda, a škola svake naredne godine planira upisati po dva nova razredna odjela, tako da bi puni kapacitet škole bio oko 320 do 350 učenika, u osam godina. Škola je otvorena za javnost, za djevojčice i dječake i dostupna je svima bez obzira na različitosti u pogledu rase, vjere i nacionalnosti.
Program škole je usmjeren k obrazovanju i odgoju djece te njihovom duhovnom sazrijevanju prilagođenom uzrastu djeteta. Također, u školi je organiziran i produženi boravak, a nastava će biti obogaćena različitim kulturnim i sportskim aktivnostima. Poseban naglasak je na suradnji i sudjelovanju obitelji u obrazovanju vlastite djece, tako da će se u školi inzistirati na uključivanju roditelja kroz razgovore s učiteljima.

U školi je danas povodom prvog dana nove školske godine organiziran svečani program otvorenja u kojem su nastupila djeca iz Dječjeg vrtića „Zvjezdice mira“.

Grad Rijeka