Povežite se s nama

Mozaik

Radišić: Svaki slobodan trenutak provodim na Kvarneru

Objavljeno

na
Otkad je krenula u voditeljske vode, govorim si kako ću napraviti intervju s bivšom košarkaškom, srednjoškolskom ali i fakultetskom kolegicom. Ona je rođena Riječanka, studentica, sportašica te vrlo uspješno gradi voditeljsku i uredničku karijeru na CMC televiziji. Iza sebe ima CMC festival, Rockoff i Zagrebački festival pa uopće ne sumnjamo da ćemo ju još dugo gledati ispred malih ekrana. Ja sam se odvažila pitati, a ona je pristala.

Jesi li, kao djevojčica u ŽKK “Riječanka”, maštala o tome da ćeš jednog dana postati poznata tv voditeljica?

“U svojim košarkaškim danima maštala sam o utakmicama, putovanjima, pobjedama, zabijenim koševima i većoj minutaži u ekipi. Međutim, negdje kroz srednjoškolsko obrazovanje, opet je počela u meni tinjati želja za pozornicom, koju sam napustila na nekoliko godina. Vratila sam se pozornici, vratila se u kazalište, a onda se odvažila i na audiciju na Kanalu Ri. Jesam li ikad sanjala da ću biti voditeljica? Nisam. Sviđao mi se taj poziv, divila sam se u ono vrijeme tadašnjim voditeljicama. Međutim, da si me tada pitala, odgovorila bih: Ne, ja ću biti pravnica ili glumica!”

Kako je krenuo tvoj put od lokalne tv voditeljice do CMC-a?

“Krenuo je sa mojih devetnaest godina. Nakon završetka srednje škole, položenog prijemnog ispita i upisa na Pravni fakultet, prijavila sam se i na audiciju na Kanalu RI. Prošla sam audiciju te paralelno počela studirati i raditi. Pet i pol  godina učila sam od sjajnih novinara o novinarstvu, medijima, televiziji i voditeljstvu. Nakon brojnih voditeljskih angažmana kroz razne tipove emisija i program te puno terena, snimanja i reportaža u nogama dobila sam priliku postati i urednicom glazbene emisije. Kroz tu uredničku ulogu razvila sam jako puno kontakata sa glazbenicima, izdavačkim kućama. Primjetili su me u Zagrebu i onda je uslijedio poziv, mjesto urednice i voditeljice na CMC televiziji gdje sam, evo već pune dvije godine.”

Radisic-Ana-fMarkoSolicKolika odricanja je zahtijevao takav angažman? Tko ti je bio i još uvijek je najveća podrška?

“Ako ću biti promatrač i objektivna, onda mogu reći puno, jako puno. Međutim, nikada nisam gledala na svoj život i životni put, koji je ponajprije moj odabir sa bilo kakvom negativnom primisli ili smatrajući posao ili obrazovanje kao teret na leđima. Fakultet sam odabrala,  zanima me i želim ga završiti, medije volim i duhovna su mi hrana. Dogodi se, naravno i preforsiranost, zamor. Međutim, dovoljno dobro se poznajem da na vrijeme reagiram. Svaki slobodni trenutak maksimalno koristim za punjenje baterija, dobro balansiram između obaveza, nastojim zdravo živjeti i to je moj recept. Najzaslužniji za sve to su naravno moji najbliži, familija koja mi pruža bezuvjetnu podršku, apsolutno uvijek i u svemu.”

 Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

“Teško mi ga je opisati, jer baš niti jedan nije identičan, ali mogu ukratko probati dočarati svoje dane. Oni se sastoje od pripreme za emisije koje vodim, što znači preslušavanje glazbenih materijala, odlasci na koncerte, glazbene promocije i događaje, informiranje o glazbenicima odnosno, popularno „googlanje“. Druga vrsta  pripreme su i odlasci na frizuru, šminku, odjeću i tek onda dolazi na red studio. Po dolasku kući ukoliko spremam ispite učim i maksimalno iskorištavam svaki slobodni trenutak, a za zdravlje tijela i uma tri puta tjedno treniram trčanje.”

Što ti je sve donio svijet tv voditeljice? Prijatelji su stari ili novi?

“Obogaćena sam u svakom pogledu. Ljudima, odnosima, prijateljstvima. Ona prava, iskrena sam učvrstila, a neka spremila u ladice i među uspomene. Susrela neka nova lica, kojima sam također i ja novo lice a ušli smo si poslom, prijateljstvom, ljubavi u život. U svakom slučaju, puno sam dobila i dobivam iz dana u dan sve više.”

Imaš li uzore u tv svijetu?

“Naravno, to su pokojna Helga Vlahović, Jasmina Nikić, Ksenija Urličić, a od mlađe generacije izuzetno cijenim Danijelu Trbović, Barbaru Kolar i Nevenu Rendeli.”

Živiš u Zagrebu, studiraš na Pravnom fakultetu u Rijeci. Kako to uspijevaš spojiti i privodiš li fakultet kraju?

“Nastojim se maksimalno dobro organizirati i fokusirati. Kad učim ne postoji ništa drugo osim fokusa na ono što čitam. Jednako je i s poslom, kad radim tad sam samo posvećena onom što radim, snimam. Balansiram, koliko god mogu. Zbog brojnih angažmana u poslu, usporila sam tempo na fakultetu, no privodim ga kraju i približavam se diplomi.”

Nedostaje li ti Rijeka? 

“Nedostaje mi. Uvijek mi nedostaje. Rijeka je moj dom i svaki sam slobodni trenutak na Kvarneru!”

U budućnosti, pravo ili televzija? Ili nešto treće?

“Vidjet ćemo. Uvijek volim reći da će vrijeme pokazati što i gdje će me odvesti. Trenutno uspjevam balansirati na obje strane, zanima me jedno i drugo, volim jedno i drugo. Voljela bih ostati u medijima, ali također me zanima autorsko pravo, stoga planiram i vjerujem da ću u budućnosti uspjeti zadržati i paralelno se baviti s oboje.”

Aktivna si u Adidas školi trčanja. Gdje je nestala košarka? Pripremaš se za neki maraton? 

“Košarka je ostala jedna lijepa uspomena, velika škola koja je utjecala na mene u najvažnijim, pubertetskim danima. Zahvaljujući njoj gajim veliku ljubav prema sportu, ne odustajanju i želji za boljim.”

“Adidas školu trčanja sam uspješno završila i dobila svoju diplomu nakon otrčanog Zagrebačkog polumaratona. Sada sam prešla u klub AK Perpetuum mobile koji nam vode isti treneri. Trčim, treniram, uživam i pripremam se za polumaraton u Budimpešti 19.04. A povremeno i sanjam o maratonima.”

Što bi za kraj poručila mladima koji se još traže na ovome svijetu, po fakultetima, birou?

“Ne volim druge savjetovati, no mogu reći ono što mene drži i gura iz dana u dan te daje vjetar u leđa. Mislim da je jedini i dobar preduvjet za uspjeh najprije osluškivati sebe, puno truda, još više rada, ne odustajanje, strpljenje, želja za boljim, želja za kvalitetnijim i iskrenim. Do sada se pokazalo uspješnim i ispravnim. Pa, ne znam, pokušajte”, rekla je Ana u razgovoru za Fiuman.hr

Iva Sušić
Foto: Marko Šolić

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram