Povežite se s nama

Vijesti

Radnici MID-a prekinuli štrajk nakon isplate jedne plaće

Objavljeno

naRadnicima tvornice 3. maj Motori i dizalice (MID) isplaćena je jedna od ukupno četiri neisplaćene plaće pa su prekinuli štrajk i nastavili proizvodnju, potvrdila je u petak povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata u toj tvrtki Bosiljka Zlojutro.

Štrajk je, naime, prekinut u četvrtak, iako su čelnici Sindikata metalaca Hrvatske dan prije najavili da će štrajk završiti nakon isplate druge obećane plaće, početkom sljedećeg tjedna.

Zlojutro kaže da je stigao novac za dvije plaće, ali je dogovoreno da druga bude isplaćena sljedećeg tjedna, zbog oporezivanja.

Štrajk će se nastaviti bude li potrebno, ali za sada smo ga prekinuli jer ne želimo dovesti u pitanje rokove proizvodnje i privatizaciju tvrtke, rekla je.

Nastavit će se i aktivnosti za potpisivanje sporazuma kojim bi se radnicima jamčio nastavak isplate plaća do okončanja privatizacije, kazala je Zlojutro dodavši da u sporazumu treba urediti i isplatu svih zaostalih plaća te da to treba biti dio ugovora kod prodaje tvornice.

Oko 200 radnika tvornice 3. maj Motori i dizalice štrajkali su od 18. veljače tražeći da im se isplate četiri zaostale plaće, a izrazili su i zabrinutost zbog nezainteresiranosti države za stanje u toj tvornici.

Iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) potom je najavljena isplata dviju plaća i drugi krug natječaja za prodaju tvornice s obvezujućim ponudama.

Hina

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram