Povežite se s nama

Mozaik

Restauratori napreduju u obnovi interijera palače Šećerane

Objavljeno

na

Foto: Muzej grada Rijeke


Unatoč činjenici kako se oko njih odvijaju grublji građevinski radovi, koji uključuju veće građevinske strojeve i mnoštvo radnika, sa svim ne baš ugodnim posljedicama koji za njih iz toga proizlaze, restauratori Ministarstva kulture nastavljaju u palači Šećerane svoj delikatan posao. Dobar primjer usredotočenosti na to je ono što se može vidjeti u dvorani s vedutama.

Riječ je o dijelu interijera u cijelosti prekrivenom zidnim oslicima koji prikazuju imaginarni grad i reljefnim ukrasima. Zub vremena i tu je učinio svoje. Zidovi su tijekom povijesti bili u više navrata preličeni, na štetu onoga što se našlo ispod novih slojeva boje, u prostoru se i pušilo, što je značilo dim čiji su se sastojci taložili na zidne oslike, pa danas valja vratiti svježinu djelima jučerašnjih majstora i umjetnika.

Sudeći prema onomu što se trenutačno može vidjeti, posjetitelji dvorane će po okončanju restauratorskih zahvata uistinu dobiti priliku uživati u još jednom spektakularom dijelu interijera baroknog zdanja koje će uskoro postati sjedište Muzeja grada Rijeke.Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram