Povežite se s nama

Vijesti

Riječanin zaražen koronom dolazio na posao, policija uhvatila više ljudi u kršenju samoizolacije

Objavljeno

na
Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske zbog počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zaraznih bolesti, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnjiči se da je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti COVID-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto. Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, od 11. siječnja do danas, policijski službenici ove Policijske uprave utvrdili su kršenja važećih mjera samoizolacije kod nekoliko hrvatskih i više stranih državljana.

U kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su dva hrvatska državljanina, u dobi od 19 i 23 godine, zaustavljena  u prometu na području Podmurvica u Rijeci, 57-godišnji hrvatski državljanin je bio u jednoj od riječkih stanica za tehnički pregled, dok je na području Raba po dojavi građana na ulici zatečen 32-godišnjak koji je prethodno bio u trgovini i na radnom mjestu.

Na području Opatije policija je zatekla četvoricu državljana Kosova u dobi između 20 i 59 godina, iako su se za vrijeme trajanja mjere samoizolacije trebali nalaziti na zagrebačkom području.

Također, u ovom razdoblju više slučajeva kršenja mjere samoizolacije zabilježili su i djelatnici Postaje granične policije Rupa. Naime, izlaznoj graničnoj kontroli unatoč navedenoj mjeri pristupili su hrvatski, austrijski i dva slovenska državljanina, dok je za državljane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovačke i Italije utvrđeno da su na ulazu u Republiku Hrvatsku neistinito naveli da su u tranzitu. Umjesto toga, zadržali su se na području Rijeke, Krka, Opatije, Zadra i Zagreba sve do izlazne granične kontrole kada im je utvrđeno počinjenje prekršaja.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti,  svima su izdani prekršajni nalozi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram