Povežite se s nama

Vijesti

Riječka maturantica pisala ministrici: Ukinute maturu, riješite i sebe i nas brige

Objavljeno

naRiječka maturantica Kristina M. odlučila se zbog aktualne situacije u školstvu pismom obratiti resornoj ministrici Blaženki Divjak u kojem je odlučila istaknuti svoje nezadovoljstvo tretmanom srednjoškolaca, a naročito maturanata.

Apelirala je na to da se matura ove godine ukine, a njezino pismo poslano ministrici prenosimo u cijelosti bez obrade:

“Znam,znam, i znam da ćete možda reći da nije pravi trenutak. Reći ćete da čekamo  da se situacija smiri, da nismo mi jedini važni u ovoj cijeloj priči,  javljam vam se kao jedna zbrinuta maturantica iz Rijeke. Nemojte misliti da ne shvaćam ozbiljnost situacije, vjerujte mi razumijem, ali razumite i vi nas malo. Molim Vas! Naša završna godina srednjoškolskog  obrazovanja  je  sve samo ne normalna. Zato nemojte nam dodatno otežavati. Sve je započelo jednim VELIKIM štrajkom profesora. Sigurna sam da ga ni vi niste zaboravili.  Zar nisam u pravu? Tri tjedna nastave nam je oduzeto, preciznije 16 dana. Zadnji razred srednjoškoloskog obrazovanja sam po sebi dovoljno je stresan, a da ne pričam kako je ova godina od presudne važnosti  za naše budućnosti.  Ministirce Divjak, imamo li mi pravo glasa?
Uzeli ste nam praznike i produžili godinu. Glavno pitanje je bilo zašto?  Naravno nismo dobili odgovore. Zašto bismo mi  plaćali njihovo štrajkanje? Tužna je  činjenica da sami sebi moramo opravdavati nastavu i nadoknade subotom. Zbog štrajka koji je predugo trajao, a mi idemo na pripreme za državnu maturu. Sve u korist učenika kažu?! Znate nebih se baš složila sa vama . Mi plaćamo dodatno nešto što trenutno gledamo online. Znate li vi kako je to teško. Ja sam platila pripreme za maturu od kojih kasnije neću imati ništa, ali doslovno ništa.

Naša online nastava je takva da dobijemo zadatak riješimo ga i to je sve. Nema dodatnog objašnjena. Nema tone nema slike. Profesorica nastavlja predavanje iako neki ne čuju, ne vide. Savršene pripreme za  maturu zar ne? Pravda?   Nema toga kod nas. Da li  je netko  od Vas pitao učenike što oni misle o ovome? Naravno da nije! Mi smo tu da slušamo i pratimo vaše obavijesti.  Kako se kaže jači – tlači. Ni ovo ne označava kraj. Nažalost nedugo zatim u Hrvatsku je došao užasan virus Covid-19. Situacija je postala ozbiljna. Izolacija  je ključ svega slažem se. Jednostavno se mora  i što se mora nije teško iako nije uvijek ugodno. Glavno pitanje za Vas je što ćemo sa ovogodišnjom državnom maturom? Molim vas recite nešto, bilo što jer ova šutnja nije rješenje. Okej imate većih problema korona, potresi, ali svejedno molim vas razmislite racionalno. Nastave nemamo, niti znamo kad ćemo ju ponovno imati, a matura je blizu.

Molim vas ove godine ukinite državnu  maturu. To je jedino rješenje! Ionako smo u velikom gubitku, ili u najgorem slučaju učinite nešto nemojte biti u tišini. Druge države su također poduzele mjere kao i Hrvatska. Zabranili su svima izlaske iz kuća . Škole su do daljnjeg zatvorene, nastava je skoro gotova za ovu školsku godinu, ono ključno i najbitnije matura je UKINUTA. Zašto mi ne možemo biti kao neke razvijenije zemlje? Hrvatska je prvo imala štrajk , sada je corona. Drago Ministarstvo obrazovanja ukinite maturu i riješite se i vi , ali i mi brige. Koliko je važan problem korona  virusa toliko je važna i naša budućnost. Molim Vas učinite nešto! Nemojte misliti da ovu situaciju pogoršavam ovom porukom, NE nikako samo želim da se i za ovo nađe rješenje”, poručuje riječka maturantica.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram