Povežite se s nama

Mozaik

Riječki bend Mamut objavio novu pjesmu

Objavljeno

na
Mrtvi Idoli drugi je studijski EP riječkog alternativnog metal benda Mamut, snimljen krajem 2018./početkom 2019. godine. 

Nakon nekoliko promijenjenih postava od svojeg zadnjeg EP-a Freak show iz 2017. godine, Mamut nalazi čvrsto tlo za snimanje debitantskog albuma, čija je nuspojava ovaj EP: kolekcija od 3 potpuno nove pjesme inspirirane ničeanskom filozofijom, čija tematska sfera aspirira nadići tip kompozicije koju definiraju samo riffovi i melodije. 

Ime EP-a nadahnuto je knjigom Sumrak Idola, a izdanje se bavi pitanjem identiteta pojedinca nakon ciklusa promjena koje ga dovode do neprepoznatljivosti, vraćanja vlasništva nad samim sobom i odbacivanjem nametnutih normi, standarda i konformizma. S obzirom na to da je zlatna krava simbol bezumnog štovanja mase, u središtu artworka je raspadnuta krava koja predstavlja mrtve vrijednosti koje masa i dalje štuje u 21. stoljeću. Za nevjerojatan dizajn omota zaslužan je Moreno Mataković i njegov studio Dark Indigo Art. 

Glazba je inspirirana modernim metal izvođačima poput Korna, Seethera i Deftonesa, ali i ostalim alterantivnim metal klasicima srednjih 2000-ih. Produkciju potpisuju Miran Milić (studio Palach) i Borna Žderić. 

Popis pjesama:

  • Tinta
  • Memento
  • Stoa

Mamut su: Ivo Jurčić (vokal, gitara), Borna Žderić (gitara) i Marin Horvat (bass gitara). Zasluge za bubjeve idu čakovačkom bubnjaru Marku Kovačiću, bivšem članu benda.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže