Povežite se s nama

Sport

Riječki sportski savez na Akademiji sportske diplomacije u Sarajevu

Objavljeno

na
Proteklog je tjedna Riječki sportski savez sudjelovao na drugom modulu Akademije sportske diplomacije, čiji je domaćin nakon Sofije bilo Sarajevo i organizacija BRAVO. Akademiju su pokrenule četiri organizacije iz četiri države: Bosna i Hercegovina (BRAVO), Bugarska (BSDA), Hrvatska (RSS) i Italija (L’orma), i sastoji se od četiri modula s različitim temama i radionicama za sudionike vezane za sport, a uključuje trenere, menadžere, mlade i sportske radnike iz navedenih zemalja.

Za razliku od prethodnog modula u Sofiji, koji se bavio ulogom Europske Unije u dijalogu i međunarodnim odnosima, modul u Sarajevu bio je posvećen primjerima dobrog upravljanja u području sporta, kao i organizacijom lokalnih događaja. Svaki dan modula govornici iz različitih sfera upravljanja u sportu prikazali su dobre i loše primjere upravljanja, kao i širu sliku stanja sporta u Bosni i Hercegovini.

Projekt  Sport Diplomacy Academy u sklopu kojeg se održao modul u Sarajevu osigurava mobilnost učenja trenera i ostalog osoblja sportskih organizacija (uključujući volontere) koji su povezani s profesionalnim i rekreativnim sportom. Četiri modula mobilnosti, koji se provode u svakoj partnerskoj zemlji, poboljšat će vještine i kompetencije ukupno 80 sportskih profesionalaca. Mobilnost učenja planirana je kao ulaganje u ljudski kapital i doprinos izgradnji kapaciteta različitih sportskih organizacija s jasnim naglaskom na izgradnji mreže dobro obučenih sportskih diplomata.

Nakon implementirana 4 modula, svaka od partnerskih zemalja imat će najmanje 20 dobro obučenih „diplomata u sportskim odijelima“ s velikim vještinama i znanjem u području sportske diplomacije (dijalog o politici i međunarodni odnosi, kreiranje kampanje, uspješna komunikacija – usmena i neverbalna, javni govor, odnosi s medijima, protokol, vanjska politika i vrijednosti EU). Za implementaciju svih modula angažirani su europski stručnjaci za svako pojedino područje i koriste se neformalne metode učenja.

Projektom će se također ostvariti sljedeće konkretne rezultate:

80 „diplomata u sportskim odijelima“ (20 po partnerskoj zemlji), usmjerenih na ostvarivanje EU integracija u zemljama zapadnog Balkana kroz sport;

Nacionalni, regionalni i lokalni diseminacijski događaji (u kojima će sudjelovati najmanje 400 ljudi), koji povećavaju učinak na stečene vještine i znanja;

Platforma za razvoj sporta na području zapadnog Balkana – praktični alat za resurse i sportske vrijednosti Europske unije s naglaskom na sportsku diplomaciju i dobro upravljanje u sportu.

Domaćin sljedećeg modula u sklopu projekta bit će Riječki sportski savez, a održat će se u travnju 2020. godine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram