Povežite se s nama

Biznis

Riječki Start-up inkubator dobio novog partnera

Objavljeno

naVisoka poslovna škole PAR novi je partner Grada Rijeke u projektu Start-up Rijeka. Predstavljanju ove suradnje prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Miroslav Matešić, pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Andrija Vitezić i dekanica Visoke škole PAR, dr. sc. Gordana Nikolić.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić, istaknuo je kako je riječ  o vrlo značajnoj suradnji, budući da će Grad Rijeka s PAR-om aktivno surađivati u promociji Start-up-a, ulasku novih timova te realizaciji njihovih ideja, ali i održavanju brojnih događanja.

Jedan od takvih događaja je i Start-up Klinika na kojoj se vrši animacija potencijalnih poduzetnika za ulazak u sljedeće generacije inkubatora te Poduzetnički kamp na kojem se okupljaju svi zainteresirani poduzetnici te poduzetnici- početnici. Ovi se događaji održavaju pod pokroviteljstvom PAR-a.

Visoka poslovna škola PAR osnovana je 2011. g. te je tada pokrenula studentski poduzetnički inkubator PAR, unutar kojega je omogućeno odrađivanje propisane stručne prakse. S obzirom da dio studenata tog inkubatora radi na realizaciji vlastite ideje, PAR će iste animirati i poticati da se što bolje pripreme za podnošenje prijave za ulazak u Start-up inkubator Rijeka.

Dosadašnji partneri Grada Rijeke u projektu Start-up, od osnivanja tog inkubatora 2013. godine, su Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci i Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.

U inkubatoru trenutno boravi treća generacija timova koji intenzivno rade na realizaciji vlastitih ideja. Cilj Start-up inkubatora je stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.

Mladima do 29 godina starosti u Start-up-u je osigurana besplatna mentorska pomoć. Prednost se daje pojedincima ili timovima koji imaju znanje i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna, ali i ostalih znanstvenih i stručnih područja. 

Zamišljeno je da se kroz razdoblje od 6 mjeseci boravka u inkubatoru pruži potpora fizičkim osobama u procesu osmišljavanja poslovnih modela. Pored mentora, stručna pomoć pri realizaciji inovativne ideje osigurana je od strane stručnjaka iz gospodarskih subjekata ili sveučilišne zajednice, a uz pomoć Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. polaznici izrađuju i poslovni plan kako bi razradili tržišne i financijske elemente svoga poduhvata. 

Po završetku ovoga šestomjesečnog razdoblja, mladim polaznicima pruža se prilika da predstave rezultate svoga rada na organiziranom događaju Demo Day-u. 

Grad Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram