Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka se priprema za mogućnost onečišćenja mora

Objavljeno

na
Pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ Nada Milošević novinare je upoznala s radom županijskih lučkih uprava jer se na proteklom kolegiju župana govorilo o godišnjem programu rada županijskih lučkih uprava i Planu razvoja luka otvorenih za javni promet koje su županijskog i lokalnog značaja.

Od prihoda koje ostvaruju lučke uprave, rekla je Milošević, 30% sredstava obavezno se mora vratiti u lučko područje. “Naše lučke uprave još nikada nisu poslovale s gubitkom, a kada pratimo plan njihovih prihoda, koji su uravnoteženi s rashodima, u zadnje tri godine možemo uočiti porast u realizaciji prihoda, a samim time kasnije u realizaciji rashoda”, pojasnila je pročelnica Milošević.

Primjerice, planirani planovi za osam lučkih uprava u 2013. godini iznosili su oko 30 milijuna kuna dok su u 2015. godini planirani u iznosu od 51 milijun. Tu se razlikuju redovne djelatnosti od kapitalnih ulaganja pa je kroz drugu točku, raspodjelu sredstava koje je Županija predvidjela za poticanje investicija u lučkim upravama, kandidirano svih 8 lučkih uprava s 26 prijava na koje će se rasporediti 5,4 milijuna kuna.

Pročelnica je novinare informirala i o osnivanju Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora. Ova ustanova registrirana je 5. veljače pri Trgovačkom sudu u Rijeci, Županija je omogućila prostor koji se nalazi u Ulici Janka Polić Kamova 19 u koji će se investirati 100 tisuća eura. U srpnju se očekuje da će prostor biti uređen. Župan Zlatko Komadina donio je odluku o imenovanju članova Upravnog vijeća Centra i to će biti Nada Milošević (predsjednica), Damir Zec i Ranko Dujmović.

U utorak, 10. ožujka održat će se radni sastanak na kojem će se predstaviti programska aktivnost Centra i usluge koje će pružati jadranskim županijama. Pozvani su predstavnici svih obalnih županija, zapovjednici operativnih centara i predstavnici nadležnog ministarstva. Nakon sastanka održat će se izjave za medije.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram