Povežite se s nama

Vijesti

Rijeka započela suradnju s Novim Sadom i Šapcem

Objavljeno

naZamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i v.d. pročelnica Ureda Grada Rijeke Verena Lelas Turak boravili su proteklog vikenda u Novom Sadu gdje su sudjelovali u obilježavanju Dana grada Novog Sada.

Danas, 2. veljače zamjenik Filipović i pročelnica Lelas Turak borave u posjetu Gradu Šapcu. Naime, Grad Rijeka i Grad Šabac već neko vrijeme razmjenjuju svoja iskustva vezana uz funkcioniranje lokalne uprave i samouprave.

Novi Sad Dan grada obilježava 1. veljače na 267. obljetnicu dodjele statusa slobodnoga kraljevskoga grada kojeg je Novom Sadu dodijelila carica Marija Terezija. Na svečanost su pozvani predstavnici svih gradova prijatelja, pa tako i Rijeke, s kojom Novi Sad njeguje prijateljsku suradnju od 2011. godine službeno, a neslužbeno i puno dulje, prvenstveno u području kulture.

Pročelnica Lelas Turak i zamjenik Filipović su Šapcu se nalaze s  predstavnicima Grada Šapca, gradonačelnikom  Nebojšom Zelenovićem, načelnikom Gradske uprave Jovanom Nedeljkovićem te Srđanom Stanisavljevićem i Bojanom Mladenović iz Odjela za razvoj. S njima će razgovarati o temama od zajedničkog interesa: suradnji na realizaciji projekata financiranih iz EU fondova, mogućnostima suradnje u gospodarstvu i kulturi te nastavku suradnje na području  informatičkih servisa za građane i javnog gradskog  prijevoza. Predviđeni su i kontakti s predstavnicima lokalne Turističke zajednice.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram