Povežite se s nama

Izbori

SDP Viškovo i partneri pozvali sumještane da ponovno poklone povjerenje Sanji Udović

Objavljeno

na
SDP Viškovo i njihovi koalicijski partneri još su jednom pozvali svoje sumještane da u drugom krugu izbora povjerenje daju Sanji Udović. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Izađite na izbore 30.5. i zaokružite broj 1 – Sanju Udović … jer volite Viškovo!

Denis Mladenić, predsjednik SDP Viškovo

Prvi krug lokalnih izbora za Općinsko vijeće je iza nas. Koristim priliku zahvaliti glasačima koji su podržali našu listu sa najvećim brojem glasova, odnosno sa 42,36% ukupnih glasova. Također zahvaljujemo glasačima koji su sa 44,07% glasova podržali dosad ostvarene rezultate i program koalicije i načelnice Sanje Udović. Ova koalicija na čelu sa SDP-om dokazala je da birači biraju one koji su iskreni, pošteni, solidarni, demokratični i jasni u svojim stavovima, a prije svega one koji su realizirali programe sa kojima su pred birače izašli.

Zato bih se ovom prilikom želio samo kratko osvrnuti na negativnu kampanju koju u drugom krugu vodi protukandidatkinja koristeći se navodima koji, u najmanju ruku obmanjuju naše sumještane potičući kod njih strah od nečega što se neće dogoditi. Kao zamjenik načelnice u dva, a nadam se i trećem mandatu, želim jasno poručiti svima da, kao što to nismo ni do sada, ni u narednom mandatu ne planiramo uvoditi prirez.

No, da ne trošimo više vremena na one koji su političku kampanju odabrali voditi na način da mještane straše neosnovanim tezama, radije bih se vratio na našu temu – što smo sve realizirali u mandatu za nama.   

Posebna pažnja u ovom i prethodnom mandatu posvećuje se najmlađima  i osobama starije životne dobi. Realizirali smo projekt izgradnje dječjeg vrtića u Marčeljima, a uređen je i opremljen prostor novootvorene pedijatrijske ordinacije na Marinićima.

Djeca na raspolaganju imaju 19 dječjih igrališta i 3 sportsko rekreacijske površine, Osnovnoškolci imaju osigurane besplatne radne bilježnice, a učenike i stipendiste Općina stipendira svake godine sve više jer se ne ograničava broj stipendija nego na nju imaju pravo svi koji ostvare kriterij izvrsnosti, a o mladima se vodi briga i kad dođu na tržište rada pa su i neke od mjera potpora i subvencija iz Programa poticanja razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti usmjerene na potpore za zapošljavanje bivših stipendista i potpore za zapošljavanje mladih osoba nakon stručnog osposobljavanja. 

Viškovo je poznato i po brizi za starije. Prošle je godine tako uvedena jednokratna godišnja novčana pomoć za osobe starije od 65 godina. Stariji i nemoćni sumještani značajnu pomoć dobili su i u sklopu još jednog europskog projekta „Ruke pomažu“, a slijede novi programi ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna. 

Sustavno smo radili na podizanju kvalitete komunalne infrastrukture i standarda komunalne opremljenosti na području cijele općine. U posljednjih nekoliko godina pomaci u Viškovu su itekako vidljivi. Viškovo danas ima četiri rotora, a uskoro počinjemo s izgradnjom petog rotora, kod skretanja za Mladeniće u centru Viškova. Dva rotora na Marinićima, zatim u centru Saršona i rotor Halubjan izgrađeni su kako bi promet u našoj općini bio sigurniji i protočniji. Rekonstruirana je dionica Mladenići-Ronjgi sa svim potrebnim instalacijama i priključcima. Značajna ulaganja usmjerena su u vodoopskrbnu mrežu, u zadnje 4 godine i izgradnju 10-ak kilometara nove vodovodne mreže u koju je uloženo 30-tak milijuna kuna. 

U protekloj godini završeno je proširenje groblja Viškovo kojim je osigurano dovoljno grobnih mjesta za naredno razdoblje, a od značajnijih investicija, nedavno je završena i izgradnja nove javne površine na nešto manje od 1300 četvornih metara površine u središtu Marinića, te su postavljene kućice sa namjenom prodajnog prostora. 

Vrijeme pred nama obilježiti će realizacija dvaju generacijskih projekata koji će svaki na svoj način Viškovu dati jednu novu sliku. Prvi je izgradnja nove osnovne škole Marinići, a drugi Kuća Halubajskega zvončara. 

Dinamično gospodarstvo i veliki broj različitih gospodarskih subjekata stvaraju mogućnost izbora i adekvatnog zaposlenja, a to je nužna pretpostavka za zadovoljstvo radnika, ali i poslodavaca koji pak imaju tržište za svoje proizvode i usluge. Značajna sredstva uložiti će se u daljnji razvoj gospodarstva ulaganjem u novu radnu zonu. Za to je osigurano 12 milijuna kuna putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja Urbane aglomeracije Rijeka iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pozivam sve birače da u nedjelju 30. svibnja izađu na izbore i zaokruže broj 1 – našu Sanju Udović i tako joj kao i do sada daju svoje povjerenje da zajedno sa svojim timom realizira predstavljeni program, planirane i započete projekte … jer volite Viškovo!

Snježana Podobnik, predsjednica PGS Viškovo

Mogu slobodno reći da ne 4 već 8 godina podržavamo sve projekte u Općini  Viškovo, zato smo ostali u ovom sastavu i učiniti ćemo da kroz ovaj mandat budemo konstruktivni i završimo kapitalne projekte  od čega ističem  KHZ  i školu.  PGS je stranka svakog čovjeka  bila i takva će i ostati, brinemo se o svakom našem mještaninu, a zalažemo se isto tako i za velike projekte. Mogu biti zadovoljna jer sam u svom mandate zamjenice brinula o  starijim mještanima. Tako smo došli do isplate pomoći umirovljenicima, a zalagala sam se da se otvori i pedijatrijska ordinacija. Uvijek kada vidim da se radi na dobrobit svih  mještana  to i podržavam osobno i kao stranka.  

Ne volim kada moram nešto negativno govoriti ali HDZ u kampanji izlazi s neistinitim tvrdnjama, „recite ne prirezu“. Ova koalicija nije najavila izglasavanje prireza, nema ga u svom programu. Takva negativna kampanja ne služi na čast HDZ-u.  Čitajući program  HDZ-a, koji govori o brendiranju Viškova, a nema ni riječi o tradiciji niti projekta Kuće halubajskega zvončara. Mi se ponosimo KHZ  s kojim će naše Viškovo biti prepoznatljivo turistima i gostima koji dolaze u naš kraj. Škola projekt od najveće važnosti da djeca konačno pohađaju školu kakvu zaslužuju. Podržati ćemo svaki projekt koji nam Viškovo čini mjesto ugodno za život.  

Ono što moram reći je zalaganje za to naše “ČA”, dok god  bude PGS-a čuvati ćemo  kulturu  našega lijepog Halubja, da se zna za zvončari, suhozidi, gromače i da se to “ČA” nikada ne zatare.  

Zato izađimo na izbori zaokružimo broj 1 i Sanju Udović za načelnicu.  

Dijana Perić Tatalović, predsjednica HSU Viškovo

HSU se posebno zalaže za starije mještane, ali i sve osjetljive društvene skupine, a upravo ova koalicija predvođena SDP-om i općinska načelnica Sanja Udović predlažu i realiziraju programe namijenjene kako najmlađima tako i našim starijim mještanima, umirovljenicima. Nemoćni i stariji mještani značajnu pomoć dobili su u europskom projektu „Ruke pomažu“ jer je uz zapošljavanje gerontodomaćica, mnogim starijim i nemoćnim ljudima olakšana svakodnevica i ublažen težak položaj u kojemu se nalaze, a provoditi će se i dodatni EU projekti namijenjeni starijim i nemoćnim, osobama vrijedni 4 milijuna kuna. 

Značajna je i jednokratna godišnja novčana pomoć za osobe starije od 65 godina, u iznosu od 400, 600 ili 1000 kuna, ovisno o mjesečnim prihodima.

Viškovo na čelu sa načelnicom Sanjom Udović otvorena je multikulturna sredina za sve svoje mještane i posebnu pažnju posvećuje, njegovanju tradicije Halubja i očuvanju baštine ovog kraja, ali i da uključi u društveni život sve nacionalne manjine tako da pronađu način za druženje, njegovanje običaja, folklornih i društvenih aktivnosti i zastupljenost kroz Vijeća srpske i bošnjačke nacionalne manjine koja djeluju na području Općine Viškovo, zato – u nedjelju 30. svibnja izađite na izbore i zaokruže broj 1 – Sanju Udović za načelnicu.

Ivo Zrilić, predsjednik ŽO HSU PGŽ

HSS pridružio se koaliciji jer je ovo koalicija koja realizira programe i projekte koje najavljuje i za koje je dobila povjerenje najvećeg broja birača. Sanja Udović dosadašnjim radom i rezultatima opravdava povjerenje mještana, birača i zato pozivamo sve glasače da u nedjelju 30. svibnja izađu na izbore i zaokruže broj 1 – Sanju Udović za načelnicu.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram