Povežite se s nama

Izbori

Senka Šubat je kandidatkinja PGS-a za gradonačelnicu Bakra

Objavljeno

na


Primorsko goranski savez (PGS) na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Grada Bakra. Riječ o široj javnosti dobro poznatom imenu, nekadašnjoj prvoj hrvatskoj načelnici jedne policijske uprave, u ovom slučaju PU primorsko-goranske, Senki Šubat. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U Stranačkom domu u Rijeci, gdje je konferencija održana, Senki Šubat podršku je dalo cjelokupno stranačko vodstvo: predsjednik PGS-a Darijo Vasilić, politički tajnik Franjo Butorac, počasni predsjednik i kandiudat stranke za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš te načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i svi su oni vrlo biranim riječima govorili o životu i radu kandidatkinje Šubat.

Ona je, pak, u svom obraćanju najprije istaknula s kojim motivima i zašto je uopće ušla u politiku i izbornu trgu za prvog čovjeka Bakra.
– Smatram da mojim životnim i radnim iskustvom, upravljanjem velikim i zahtjevnim sustavima, mojom voljom i energijom te spremnošću da se nesebično dajem zajednici i općem dobru, mogu doprinositi bržem, boljem i učinkovitijem razvoju našega Bakra i boljem životu svih građanki i građana. I ja i moja obitelj u životu smo stekli sasvim dovoljno za pristojan život, egzistencijalno smo posve sigurni pa, dakle, nekakvo osobno bogaćenje javnim novcem nipošto nije niti će ikada biti motiv moga ulaska u sve ovo. Štoviše, biti gradonačelnica prije svega je časna dužnost koja poziva i podrazumijeva davanje sebe svome gradu i njegovim žiteljima, a ne uzimanje od njih, pojasnila je Šubat.

Potom je iznijela temeljne točke svoga programa i plana razvoja grada, odnosno svih naselja Bakra.

– S obzirom na ono što sam uvodno rekla, ne postoji niti jedan razlog da odmah ne uvedem online aplikaciju „Potpuna transparentnost proračuna“ koja svim stanovnicima omogućava stalni uvid u trošenje svake proračunske kune. Građani imaju apsolutno pravo znati kako se troši njihov novac i ja im namjeravam omogućiti konzumiranje tog prava. Zatim, bakarska naselja imaju problema s vodovodom i odvodnjom i to se mora pod hitno riješiti, kao i odgovorno i ekološki prihvatljivo gospodarenje otpadom, baš kao što to radi kolega Vasilić u Krku. Građanima ću omogućiti dostupnost banaka, trgovina, placa, brže i jednostavnije rješavanje administrativnih potreba poput javnobilježničkih usluga, izdavanja osobnih dokumenata, zemljišnoknjižnih dokumenata…, gradska uprava tu mora uskočiti građanima, rekla je Šubat i nastavila nabrajati što sve namjerava učiniti.

Primjerice, prijateljski otvoriti grad svim poduzetničkim inicijativiama, a posebno malim obiteljskim tvrtkama domaćih ljudi jer, naglasila je više puta, bakarsko gospodarstvo nipošto ne smije biti samo Industrijska zona. Isto tako, značajnije misli uložiti u turističku valorizaciju prebogate povijesne i kulturne baštine toga kraja, poticati privatna ulaganja u turizam te u nove turističke sadržaje. I kulturni život Bakra zaslužio je veća ulaganja, a posebno lokalna kulturno-umjetnička društva.

Posebno se osvrnula i na funkcioniranje mjesne samouprave, odnosno mjesnih odbora kojima će dati veću financijsku i autonomiju u odlučivanju, a gradske odbore otvoriti ne stranačkim već stručnim ljudima koji će nepristrano, bez stranačkih obaveza odlučivati o potrebama stanovništva kojemu je na kraju poručila: „S vami sam i uz vas!“, što i jest njezin službeni slogan kampanje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže