Povežite se s nama

Vijesti

Škole u PGŽ izgubljene dane nadoknadit će skraćivanjem praznika i produženjem godine

Objavljeno

na

IlustracijaU četvrtak 12.prosinca održat će se posljednja sjednica Županijske skupštine u ovoj kalendarskoj godini, najavio je na današnjem susretu s novinarima predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić. Od ukupno 18 točaka dnevnog reda izdvojio je inicijativu za izmjenu i dopunu Prostornog plana Primorsko-goranske županije.

Dodao je kako je riječ o izmjenama koje su, između ostalog, inicirali gospodarski subjekti. Među njima i državna tvrtka JANAF na čije će se traženje u prostornom planu povećati dozvoljene količine prekrcaja sirove nafte. Na zahtjev brodogradilišta Kraljevica u prostorne dokumente „vratit“ će se pozicija velikog doka, a u Malom Lošinju od postojeće luke formirat će se dva lučka bazena od kojih će jedan biti za razvoj marine. Nastavak ulaganja u Lječilišni centar Veli Lošinj najavila je resorna pročelnica Đulija Malatestinić koja je rekla da kreće 3. faza ulaganja i to u nadogradnju i rekonstrukciju objekta Park dva te kuhinje. Vrijednost radova je oko 22 milijuna kuna, a predviđeni rok dovršetka je 18 mjeseci. Investicija će se financirat iz tri izvora, županijskog proračuna, decentraliziranih sredstava zdravstva te prihoda same ustanove. PGŽ je u temeljitu obnovu Lječilišta krenula još 2013.godine i do sada je kroz dvije faze u tu zdravstvenu ustanovu uloženo preko 28 milijuna kuna.

Do kraja slijedeće godine bit će dovršena i dva kapitalna projekta u školstvu, dogradnja osnovne škole Jelenje Dražice sa sportskom dvoranom, vrijedna 39,7 milijuna kuna kao i dogradnja osnovne škole u Matuljima, investicija teška 12 milijuna kuna, najavila je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Već druge godine kreće se s novim velikim projektima, izgradnjom sportske dvorane Medicinske škole, izgradnjom nove osnovne škole u Marinićima te dogradnjom u Rabu. Uspješnom prijavom Ugostiteljske škole u Opatiji na regionalne centre kompetentnosti već drugi tjedan očekuje se potpisivanje ugovora kojim će se za radove i opremu škole osigurati 30 milijuna kuna a ukupno bi se trebalo povući oko 100 milijuna kuna. U projekt regionalnog centra bit će uključene i ostale tri ugostiteljske škole u našoj Županiji, U Crikvenici, Krku i Malom Lošinju.

Pročelnica Stilin izvijestila je i da je od Ministarstva došla odluka o obaveznoj nadoknadi dana izgubljenih u štrajku, ukupno njih 17. Same škole predložile su da se 16 nastavnih dana nadoknade odradi skraćivanjem zimskih i proljetnih praznika te produljenjem školske godine. Tako će 23.prosinca za školarce biti radni dan, nastava će biti i od 7. do 10. siječnja kao i od 14. do 17. travnja dok će prema tom prijedlogu školska godina za osnovce trajati  do 26. lipnja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram