Povežite se s nama

Vijesti

Stigla aplikacija za provjeru covid potvrda

Objavljeno

na
U Appleovoj trgovini aplikacija App Store od danas je dostupan CovidGO, hrvatska aplikacija za provjeru valjanosti covid-potvrda koje se izdaju u EU.

Njome se može skenirati QR kod potvrde kako bi se provjerilo je li valjana, a trebala bi se koristiti kod ulaza na događaje na koje će ulaz biti dopušten samo onima s covid-potvrdom.

CovidGO bi ubrzo trebao biti dostupan i u Googleovom Play Storeu.

“Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda CovidGO na Apple App Storeu. Za građane je besplatna. Ubrzat će provjere i olakšati svakodnevicu. Uskoro i na Google Play Storeu”, objavio je ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Na Facebooku je bio još detaljniji.

“Od danas je na Apple App Storeu dostupna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda. Aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.

CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem.

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu.

Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana”, poručio je Božinović na Fejsu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram