Povežite se s nama

Vijesti

Svečanom sjednicom i dodjelom godišnjih nagrada obilježen Dan Grada Kastva

Objavljeno

na
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je u subotu navečer Dan Grada Kastva. Ove godine sjednica je održana pod Ložom, na otvorenom te uz manji broj uzvanika. Gradonačelnik Matej Mostarac i predsjednik Gradskog vijeća Zemir Delić osvrnuli su se i na dobro snalaženje građana i Stožera civilne zaštite u pandemiji koronavirusa, ali i na projekte koji su odrađeni u proteklom razdoblju, kao i na one koji će se realizirati u budućnosti.

Gradonačelnik Mostarac istaknuo je i kako su četiri zacrtana kapitalna projekta u provedbi ili pred samom realizacijom. To su obnova javne rasvjete u cijelom gradu, prva faza izgradnje novog groblja, prometnica prema Viškovu, i Sportsko-rekreacijski centar u sportskoj zoni.

Čestitku Gradu Kastvu za njegov dan uputio je i župan Zlatko Komadina. “Grad Kastav je biser naše povijesti, izvorište hrvatske misli u vremenima kada smo bili pod Italijom. Nekad je bio, da tako kažemo, „glavni grad Istre“, iako se danas nalazi u drugoj izbornoj jedinici, što je apsurdna situacija”, rekao je Komadina.

U ime brojnih čelnika JLS-a iz čitave Primorsko-goranske županije, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović poručila je kako Kastav godinama slovi za jedan od najuspješnijih i najpropulzivnijih gradova u Republici Hrvatskoj.

Tom prilikom su laureatima uručene i gradske nagrade. Nagradu za životno djelo dobila je Cvjetana Miletić, godišnje nagrade Božica Zupičić i Eugen Tončinić, a počasnom građankom Grada Kastva proglašena je Suzana Antič. Priznanje Grada Kastva dodijeljeno je Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav povodom 250. obljetnice školstva u Kastvu, a javno priznanje Grada Kastva posmrtno je dodijeljeno Dragoljubu Cvjetkoviću.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram