Povežite se s nama

Vijesti

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Čavle

Objavljeno

na
“Bez obzira na pandemiju, iza nas je jedna vrlo plodna i uspješna godina”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj jučer u sklopu programa obilježavanja blagdana sv. Bartola, ujedno i Dana Općine Čavle.

Na svečanoj sjednici prikazan je film o rezultatima rada u proteklih četiri godine, kada su realizirani brojni kapitalni projekti – od dogradnje škole, proširenja groblja na Cerniku, uvođenja optike u cijelu općinu, obnove Doma kulture, kao i grobničkog Kaštela.

Zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji, na Platku je izgrađen sustav zasnježenja i novo akumulacijsko jezero, a stiže i nova žičara na Radeševu. Općina Čavle uspješno je aplicirala na brojne natječaje te povukla oko 20 milijuna kuna za realizaciju svih projekata, a i u nadolazećem periodu slijede veliki projekti za koje je već sada osigurano dodatnih 20 milijuna kuna iz raznih EU i nacionalnih fondova.

Zamjenik župana Vojko Braut kazao je kako je odnos PGŽ-a i Općine Čavle primjer kako bi jedinice lokalne i regionalne samouprave trebale surađivati te podsjetio na zajedničke projekte, među kojima Platak, dogradnju OŠ Čavle, rekonstrukciju spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima, ali i najavio izgradnju Doma za starije osobe Prsten u Klani, što je rezultat suradnje nekoliko jedinica riječkog prstena i Županije. U ime PGŽ-a svečanoj sjednici nazočio je i predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić.

Na sjednici su dodijeljene općinske nagrade. Nagrada za životno djelo uručena je Biserki Fućak, za osobite uspjehe u kulturi i izniman doprinos zajednici i promociji svog zavičaja kroz dvadesetogodišnji rad u Udruzi Gromišćina zemja Čavle.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram