Povežite se s nama

Mozaik

Talijanska drama na turneji, brojna gostovanja predstava tijekom listopada

Objavljeno

naAnsambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca zahvaljujući suradnji s Gradskim kazalištem mladih iz Splita, a dijelom u prigodi Tjedna talijanskog jezika u svijetu, uskoro kreće na veliku turneju s dvije svoje predstave: „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema te „Adriatico“/“Adriatiko“ Siniše Novkovića.

Prva predstava izvedena u Splitu bit će „Bonsai ima kratke grančice“ koja u splitskom Kazalištu mladih gostuje 17. listopada s početkom u 20 sati. Riječ je o monodrami u izvedbi Serene Ferraiuolo premijerno izvedenoj u svibnju, koja je nastala tijekom izolacije zbog pandemije koronavirusa, u dnevnom boravku, između tjeskobe i smijeha.

Tjedan talijanskog jezika u svijetu riječka će Talijanska drama započeti splitskom premijerom predstave „Adriatiko“, predstave za cijelu obitelj autora i redatelja Siniša Novkovića nastale u suradnji s Gradskim kazalištem mladih gdje će premijerno i biti izvedena 19. listopada s početkom u 20 sati. Bit će to ujedno prvo gostovanje Talijanske drame riječkog „Zajca“ u Splitu. A već sljedećeg dana, 20. listopada ostvarit će i svoje prvo gostovanje u Zajednici Talijana u Zadru, izvedbom predstave „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema koji potpisuje i režiju.

Potom se Talijanska drama vraća kući, ali samo na jedan dan, te u „Zajcu“ 21. listopada izvodi predstavu „Il vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ Roberte Dubac u režiji Giulia Settima.
Sljedećeg dana, 22. listopada su u Umagu gdje u Zajednici Talijana izvode „Bonsai ima kratke grančice“.

Izvedbom predstave za obitelji „Adriatiko“ 24. listopada prvi put će se predstaviti u Karlovcu, u tamošnjem Zorin domu u 11 sati. A 26. listopada „Adriatiko“  gostuje u Pučkom otvorenom učilištu u Bujama.

Finale intenzivnog listopada označit će riječka premijera „Adriatika“ Siniše Novkovića 27. listopada u „Zajcu“ u 19 sati, s reprizom dan kasnije u isto vrijeme.

Predstava je to o Jadranskom moru, zajedničkom moru koje spaja i dijeli Hrvatsku i Italiju. Ova zabavna predstava za cijelu obitelj povest će publiku u otkrivanje morskih tajni kroz krimi zaplet: „Postoji priča… priča koja se mora ispričati pod svaku cijenu!”

Tri oceanografa, suočena sa smetnjama svojih instrumenata, odlučuju zaroniti, a na dnu mora pronalaze kovčeg… Zajedno s oceanografima, Kapetanom Giovannijem, Brbljavom Sredozemnom Medvjedicom, Sipicom Prdicom i mnogim drugim stanovnicima našeg mora, putovat će se na valu mašte. Uz čudesne projekcije i duhovite likove, velika i mala publika uronit će u predstavu punu adrenalina i zabave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže