Povežite se s nama

Mozaik

Talijanska drama na turneji, brojna gostovanja predstava tijekom listopada

Objavljeno

na
Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca zahvaljujući suradnji s Gradskim kazalištem mladih iz Splita, a dijelom u prigodi Tjedna talijanskog jezika u svijetu, uskoro kreće na veliku turneju s dvije svoje predstave: „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema te „Adriatico“/“Adriatiko“ Siniše Novkovića.

Prva predstava izvedena u Splitu bit će „Bonsai ima kratke grančice“ koja u splitskom Kazalištu mladih gostuje 17. listopada s početkom u 20 sati. Riječ je o monodrami u izvedbi Serene Ferraiuolo premijerno izvedenoj u svibnju, koja je nastala tijekom izolacije zbog pandemije koronavirusa, u dnevnom boravku, između tjeskobe i smijeha.

Tjedan talijanskog jezika u svijetu riječka će Talijanska drama započeti splitskom premijerom predstave „Adriatiko“, predstave za cijelu obitelj autora i redatelja Siniša Novkovića nastale u suradnji s Gradskim kazalištem mladih gdje će premijerno i biti izvedena 19. listopada s početkom u 20 sati. Bit će to ujedno prvo gostovanje Talijanske drame riječkog „Zajca“ u Splitu. A već sljedećeg dana, 20. listopada ostvarit će i svoje prvo gostovanje u Zajednici Talijana u Zadru, izvedbom predstave „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema koji potpisuje i režiju.

Potom se Talijanska drama vraća kući, ali samo na jedan dan, te u „Zajcu“ 21. listopada izvodi predstavu „Il vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ Roberte Dubac u režiji Giulia Settima.
Sljedećeg dana, 22. listopada su u Umagu gdje u Zajednici Talijana izvode „Bonsai ima kratke grančice“.

Izvedbom predstave za obitelji „Adriatiko“ 24. listopada prvi put će se predstaviti u Karlovcu, u tamošnjem Zorin domu u 11 sati. A 26. listopada „Adriatiko“  gostuje u Pučkom otvorenom učilištu u Bujama.

Finale intenzivnog listopada označit će riječka premijera „Adriatika“ Siniše Novkovića 27. listopada u „Zajcu“ u 19 sati, s reprizom dan kasnije u isto vrijeme.

Predstava je to o Jadranskom moru, zajedničkom moru koje spaja i dijeli Hrvatsku i Italiju. Ova zabavna predstava za cijelu obitelj povest će publiku u otkrivanje morskih tajni kroz krimi zaplet: „Postoji priča… priča koja se mora ispričati pod svaku cijenu!”

Tri oceanografa, suočena sa smetnjama svojih instrumenata, odlučuju zaroniti, a na dnu mora pronalaze kovčeg… Zajedno s oceanografima, Kapetanom Giovannijem, Brbljavom Sredozemnom Medvjedicom, Sipicom Prdicom i mnogim drugim stanovnicima našeg mora, putovat će se na valu mašte. Uz čudesne projekcije i duhovite likove, velika i mala publika uronit će u predstavu punu adrenalina i zabave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram