Povežite se s nama
“Šta će nam koju pičku materinu novi portal?”, pomislio sam kada sam neki dan na fejsbuku vidio stranicu fiuman.hr. Vjerojatno ste svi pomislili isto kada ste vidjeli da je maleni prostor bespuća interneta zauzeo novi web-portal koji će se baviti lokalnim temama Rijeke i okolice. Poželio sam svoju novu spoznaju podijeliti sa svojim prijateljem Zokijem kako bismo zajedno ismijavali nečiji trud i rad.

“Čuj imam jednu zanimljivu ideju, odnosno više poslovnu ponudu.” Pomislio sam: “Tko je vidio radit’” i prekinuo ga. “Prvo da ja tebi ispričam neš. Neke budale su otvorile novi portal na netu. I nazvali ga fiuman. Koje kretensko iredentističko ime. K’o da već nemamo dovoljno lokalnih portala. Novi list, radio Rijeka, radio Trsat, Riječka enciklopedija Fluminensia i Sportcom da ne nabrajam dalje. Što ti veliš na to?”

“Pa čuj, ovo što si nabrojao nisu portali. Novi list je primarno tiskani medij, radio je radio, Fluminensia je grupa na fejsbuku, a Sportcom je portal posvećen isključivo sportu. Postoji doduše nekoliko portala, ali…”, odgovorio mi je Zoki no ja ga nisam više slušao.

“Dobro daj, ne razumijem se ja u te stvari. Reci mi što si mi htio ponuditi.”, skratio sam priču.

“Pa upravo si sam načeo temu. Otvorio sam novi portal. Kupio sam domenu, uredio stranicu i pronašao par suradnika. Portal se zove fiuman.hr i drago mi je da si ga sam zamijetio na net-u. Ukoliko želiš, možeš pisati za nas. Tvoje kolumne se nekome možda i svide.”, smireno mi je odgovorio Zoki.

“Koliko para?”, upitao sam ga.

“Pa tek smo počeli, znaš da nemamo nikakav izvor prihoda i svi smo volonteri u tom poslu.”

“Nije u šoldima sve.” Nasmijao sam se i stisnuo mu ruku. Pisat ću kolumnu na novom portalu i pristao sam biti dio tog časnog kluba budala – volontera koji pokušavaju unijeti tračak svjetla u riječki informativni internetski mrak. Zoki je izvrstan momak. Organizirao je mnoge različite priredbe, koncerte te pisao i uređivao neke druge portale. Pametan je, inteligentan, sposoban, marljiv i ono najvažnije – uvijek plati kavu. Kada malo bolje razmislim, ne znam zašto se uopće druži sa mnom.

“Samo nemoj molim te psovati previše u kolumnama”, upozorio me.

“Daj me ne jebi s tim pizdarijama.”

“Također nemoj previše blatiti riječke političare bez argumenata i vidljivih dokaza da ne poberemo neku tužbu.” Bilo je to drugo upozorenje.

“Ne brini, neću spominjati Vojka Obersnela niti Zlatka Komadinu, a pogotovo neću spominjati onog iz čijih očiju šiklja krv i koji ima zube spremne na klanje… mislim da se zove Željko Jovanović.”

“Niti riječke HDZ-ovce”, nadopunio me.

“Neću!” Inače bih, ali se nakon dugotrajnog razmišljanja nisam mogao sjetiti niti jednog.

“I daj, molim te, nemoj stalno spominjati svoju mamu jer ti je to već dosadno.”

“Mama volim te.” Malo prije sam doma složio neku svinjariju, pa se ljuti na mene i eto da ju udobrovoljim. Neka se nađe i ona u mojoj prvoj kolumni na najboljem portalu Rijeke i okolice. Naravno, najboljem nakon fejsbuk grupe: “Najveće riječke drolje.”

“Pripazi! Neki ljudi neće razumjeti tvoj osebujni smisao za humor”, nesebično mi je udijelio posljednje upozorenje.

“Zamisli kako je tek onima koji moraju provoditi vrijeme sa mnom!” Puni razumijevanja za takve nesretnike krenuli smo s ozbiljnim planovima oko fiuman.hr portala.

Nadam se da ćete masovno podržati naš trud da prvi obznanimo najvažnije vijesti u našem gradu, da ćete pratiti naše obavijesti i čitati tematske članke, da ćete komentirati objave i davati nam povratne informacije što i kako popraviti. Ako zaslužimo, stavite poveznicu našeg portala na izbornik (bookmarkajte, op.a.). Tik uz vaše omiljene internet stranice poput fejsbuka, vremenske prognoze, lajvskora, redtjuba i ostalih stranica koje redovito posjećujete.

Marketing