Povežite se s nama

Mozaik

Trenutak paljenja 12 kilometara lampica na Gradini oduzeo dah brojnim posjetiteljima

Objavljeno

na

Foto: Ivor MažarU nedjelju je Trsatska gradina zasjala dosad neviđenim sjajem, a posjetitelji su pohrlili na Trsat kako bi svjedočili svečanom trenutku paljenja čak 12 kilometara lampica. Svi prisutni zajedno su odbrojavali sekunde do paljenja lampica, a Gradina je svojim šarmom opet ostavila bez daha! Početak Adventa na Gradini popraćen je veličanstvenim vatrometom, zbog čega se jučerašnje prizore s Trsata moglo vidjeti čak i u centru grada. Posebna atrakcija ovogodišnje božićne bajke – veliki poklon u tisućama lampica, bio je najpoželjnija kulisa za fotografiranje. Novi foto point u Miru junaka bio je jedan od posjećenijih punktova na Gradini, a posjetitelje su oduševile i unikatne božićne jaslice koje su se ovoga puta smjestile u spilju. 

Gradina je uoči paljenja lampica ugostila i brojne navijače koji su utakmicu odlučili pratiti na velikom platnu koje se vijorilo s Rimske kule. U odličnoj atmosferi posjetitelji su zdušno navijali za Vatrene, a svaki sljedeći gol bio je popraćen sve glasnijim navijanjem i sve boljim raspoloženjem. 

Čini se kako su nakon dvije pandemijske godine posjetitelji s nestrpljenjem dočekali da se božićna čarolija vrati u punom obimu pa je Gradina bila premala za sve one koji su poželjeli uživati u prvoj adventskoj nedjelji. 

Prekrasna kulisa koju krasi Votivna kruna, Trsatski zmaj i lampicama obgrljena Rimska kula ugostila je pet adventskih kućica s primamljivom gastro ponudom. Na meniju pomno promišljene adventske ponude, između ostalog, mogu se pronaći frankopanska kobasica koju nudi Vintage kućica, varijacije slasnih burgera brenda Foodie te neodoljivi vafli i fritule koje priprema Sweet House Di Mare. Zagrijati se možete uz kuhano vino ili tople koktele na dvije kućice – RiA i Winter Nights. U spilji je smješten Laurin kreativni kutak pa će posjetitelji s Gradine moći ponijeti i poneku uspomenu. 

Advent na Gradini bit će otvoren svakog dana od 16:00 do 23:00 sata, a vikendom od 12:00 pa sve do iza ponoći. Organizatori su pripremili i bogat program, a već ove srijede, 30. studenog u 17:00 sati na Gradinu stiže Baka Mraz koja će se u Miru junaka družiti s najmlađima. 

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram