Povežite se s nama

Crna kronika

Tri osobe teško ozlijeđene u prometu prošlog tjedna

Objavljeno

na


Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 20. do 22. veljače dogodilo se 27 prometnih nesreća u kojima u tri osobe teško, a sedam lakše ozlijeđeno.

U ovom razdoblju prometna policija evidentirala je ukupno 400 različitih prekršaja u prometu.   Najviše, 148 prekršaja je upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, zatim 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa te 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Najveću nepropisnu brzinupolicija je zabilježila 21. veljače oko 7,05 sati na Riječkoj zaobilaznici, u tunelu Sveti Kuzam. Posada presretača zatekla je 31-godišnjaka koji je iz smjera Vežice prema Hreljinu upravljao motociklom marke BMW brzinom od 141 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 80 km/h.

U istom razdoblju najveća koncentracija alkohola od 2,34 g/kg izmjerena je 52-godišnjaku kojeg je policija zaustavila 20. veljače oko 13 sati u Kastvu. Upravljao je osobnim vozilom Ford fiesta, a osim alkohola policija je utvrdila da je vozilo neregistrirano te da 52-godišnjak od 2002. godine ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Spomenutog vozača, slijedi 35-godišnji vozač Golfa zaustavljen u noći 21. veljače u Ravnoj Gori, a kojem je izmjereno koncentracija alkohola od 2,02 g/kg.

Nadalje, u noći sa subote na nedjelju prometna policija provela je akciju usmjerenu na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije zatečeno je 14 vozača i 3 vozačice,  koji su osobnim vozilima upravljali pod utjecajem alkohola. Najviše, 9 vozača/vozačica je s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg, dok je s koncentracijom alkohola do 0,5 g/kg zatečeno 6 vozača/vozačica (mladi i profesionalni vozači).

Prema dobi, s nedozvoljenom koncentracijom alkohola najviše je bilo onih u dobi između 18. i 24. godine života, njih 7 te potom 5 vozača/vozačica u dobi između 25. i 30. godine života.

Rekorder akcije s 1,58 g/kg je 59-godišnji vozač VW passata koji je oko 22,50 sati  zaustavljen na području Fužina.

Također, prometni prekršaji su zabilježeni i tijekom jučerašnjeg dana. Tako je jučer ujutro, oko 7,50 sati u riječkoj Trpimirovoj ulici prometna policija zaustavila 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke Škoda pri koncentraciji alkohola od 1,58 g/kg nakon čega je isključen iz prometa. Usprkos tome, ponovo je zatečen u prometu u Cambierijevoj ulici te zadržan u službenim prostorijama policije.

Isto tako, jučer oko 11,15 sati u Ičićima je zaustavljen 31-godišnjak koji je upravljao vozilom marke Seat iako mu je vozačka dozvola „B“ kategorije trajno oduzeta, dok je u oko 17,20 sati na području Škurinja zatečen 36-godišnjak, koji je upravljao vozilom Alfa romeo prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

Svi vozači zatečeni u prekršaju prekršajno su prijavljeni sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram