Povežite se s nama


Tribina o zapošljavanju „Kako do karijere“ održat će se sutra, u srijedu 3. lipnja u 17 sati, u dvorani 105 Filozofskog fakulteta u Rijeci. Tema tribine su specifičnosti tržišta rada i tržišta usluga u Hrvatskoj i Europskoj uniji, a cilj je svim zainteresiranima pružiti odgovor na pitanje kako se zaposliti u Hrvatskoj, a kako u EU, ali i koje su prednosti i nedostaci svakog od ta dva odabira. Također, predstavit će se i mogućnost ulaska hrvatskih građana na tržište usluga, posebice intelektualnih, na području čitavog prostora EU – sugovornici će pojasniti možemo li živjeti u Hrvatskoj, a raditi za tvrtke iz čitave Europe.

Drugi dio tribine bit će posvećen ”poslovima budućnosti”, odnosno strukturi radnih mjesta kakva bi mogla biti za pet ili deset godina – koji će poslovi nestati, koji će novi nastati, kako će se promijeniti načini rada zbog uvođenja novih tehnologija i sve većeg ”umrežavanja svijeta” te kako bi na sve to trebao reagirati obrazovni sustav i svima omogućiti prilagodbu novim uvjetima.

Nakon uvodne rasprave od oko 45 minuta, u sklopu koje će govoriti gosti tribine, pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić i administrator EU projekata Petar Ležaja, predviđeno je i vrijeme za pitanja i slobodnu raspravu. Tribina je namijenjena prvenstveno studentima viših godina studja, ali na njoj mogu sudjelovati i svi zainteresirani građani.