Povežite se s nama

Vijesti

Turisti u Hrvatskoj najviše vole kvarnerske plaže, a u Opatiji se osjećaju najsigurnijima

Objavljeno

na
Istraživanje provedeno među putnicima GetByBus i GetByFerry platformi govori da se čak 89% gostiju planira vratiti u Hrvatsku, a njih 91% bi preporučilo našu zemlju kao destinaciju za odmor.

Kvarner se pokazao kao jedna od najpopularnijih regija, a gosti su posebno zadovoljni gastronomskom ponudom (89% zadovoljnih gostiju) te plažama (88% zadovoljnih). Plaže na otoku Krku su naši gosti ocijenili najboljima na razini cijele Hrvatske, dok su gosti Opatiju stavili na sam vrh po pitanju osjećaja sigurnosti.

Rezultati istraživanja te službeni podaci o dolascima i noćenjima ukazuju na to da bi 2023. godina mogla biti rekordna za hrvatski turizam, pa tako i za kvarnerska mjesta.

Najbolje ocjene za plaže na Kvarneru, naročito na otoku Krku

Zbog svog položaja, Hrvatska se može pohvaliti velikim brojem plaža i uvala. Da naši putnici uživaju na njima, pokazalo je i naše istraživanje. Naime, čak 78% ispitanika je zadovoljno našim plažama, od čega ih je 26% iznimno zadovoljno.

Od gradova, u prosjeku su putnici najbolje ocjenili Krk, Vis i Hvar. No, pojedine plaže su se istaknule po broju iznimno zadovoljnih korisnika, a među njima su Bol s 45%, Supetar s 59% i Makarska s 45% iznimno zadovoljnih posjetitelja. U prijevodu, putnici su najveće oduševljenje pokazali plažama na otocima te plažama Makarske rivijere.

Što se regija tiče, izgleda kako su posjetitelji najzadovoljniji plažama na Kvarneru. Naime, čak 88% ih se izjasnilo zadovoljnima. No, sjetimo li se Rajske plaže ili Vele plaže na Krku, bit će nam jasno zašto je to tako. Odmah nakon Kvarnera, slijedi Srednja Dalmacija gdje se nalaze prekrasne plaže poput Stinive na Visu, Zlatnog rata u Bolu i Dubovice kod Hvara.

Turisti se u Opatiji osjećaju najsigurnijima

Hrvatski gradovi su relativno mali naspram europskih metropola, stoga je očekivano da im je stupanj zaštite i sigurnosti građana viši. S time se slažu i naši putnici.

Naime, u prosjeku se 83% posjetitelja izjasnilo zadovoljnima aspektom sigurnosti grada kojeg su posjetili. Od toga ih je čak 30% reklo da su iznimno zadovoljni. Ako pogledamo gradove pojedinačno, bitan podatak je da nijedan nije ostvario ispod 60% zadovoljnih posjetitelja.

Od gradova se najviše ističu Opatija, Stari Grad i Rovinj. Iz ovog primjera nameće se zaključak kako su manja mjesta nešto bolje ocijenjena. No, i veći gradovi poput Splita i Dubrovnika ocijenjeni su pozitivno u više od 90% slučajeva.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram